Varkauden KesäKlassinen 2017 käynnistyy

Spread the love

Varkauden KesäKlassinen- festivaali järjestetään kesällä 2017 ensimmäistä kertaa. Se tuo Varkauden seudulle klassista musiikkia ja elämyksiä viikon ajan. Konsertit vievät tapahtuman mielenkiintoisiin ja myös luonnonläheisiin konserttipaikkoihin, joihinkin ensimmäistä kertaa. Konserttipaikkoja ovat varkautelaiset kirkot, Humisevan Harjun tila, Harjurannan Luontokirkko, Varkauden Keskuskonttori sekä Jäppilän Kivikuru.

Mukana on taitava ja korkeatasoinen suomalaisista nuoren sukupolven artisteista koostuva kaarti. Yksi tapahtuman valteista onkin tuoda esille nuoria taiteilijoita. Lisäksi tärkeänä on esittää harvinaisempia teoksia ja sovituksia. Festivaali toimii jousisoittimien, kitaran, urkujen ja sopraanon voimin. Osaa muusikoista yhdistävät opinnot sekä Suomessa että Sveitsissä ja lisäksi mukana ovat kulttuurialan vaikuttaja/kitaristi Juha Vilja Espoosta ja kanttori Rebekka Kinnunen Varkaudesta. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii sellisti Markus Hallikainen.

Festivaalin jousikvartetti on saanut ohjausta mm. Alban Berg-kvartetin alttoviulisti Isabel Charisiukselta ja Luzernin Sinfoniaorkesterin entiseltä konserttimestarilta Igor Karskolta. Tätä sopraanon kanssa esiintyvää Sveitsissä perustettua yhtyettä kuullaan viikon viimeisissä konserteissa.

Ohjelmistosta löytyy musiikkia laajasti Bachista aina nykypäivään. Festivaali juhlistaa Suomen 100-vuotista itsenäisyyden juhlavuotta, mikä tulee esille suurena määränä suomalaista musiikkia soolosoittimille ja myös kamarimusiikkina. Esillä on laaja kattaus suomalaisia helmiä sekä vanhoja virsiä laulettuna että soitettuna. Mukana on myös yksinlaulua varhaisilta ajoilta ja runonlausuntaa. Vastapainona löytyy nykymusiikki-teoksia. Suomalaisuus näkyy konserteissa läpi viikon, mikä on samalla yksi festivaalin ohjelmiston punaisista langoista.

Varkauden KesäKlassinen 2017 konsertit

Festivaalin avajaiskonsertti ”Kesäillan unelmia” on maanantaina 10.7. klo 18 Kangaslammin kirkossa ja tiistaina 11.7. klo 18 vuorossa on Latokonsertti ”Kevyttä klassista ja muuta mukavaa” Humisevan Harjun tilan Latokahvilassa. Keskiviikkona 12.7. klo 18 on ”Bachia Luontokirkossa” Harjurannan Luontokirkossa ja torstaina 13.7. klo 12 on ”Kahvihetken konsertti” Keskuskonttorilla Varkauden Päiviönsaarella. Perjantaina 14.7. klo 18 on ”Syviä tunteita ja valonpilkahduksia” Kuoppakankaan työkeskuksella ja lauantaina 15.7. klo 12 Humisevan Harjun tilan Latokahvilassa on Latokonsertti ” Barokkia muita tansseja”. Varkauden KesäKlassisen päätöskonsertti on Varkauden pääkirkossa lauantaina 15.7. klo 18 ja festivaaliin liittyy vielä lisäkonsertti Jäppilän Kivikurulla sunnuntaina 16.7. klo 14.

Lisätietoa konserttien sisällöistä löytyy osoitteessa: http://www.varkauden-kesaklassinen.fi/konsertit/

Jätä kommentti