Lasten ja nuorten harrastuskysely Leppävirralla

Spread the love

Leppävirran lasten ja nuorten harrastuskyselyyn saatiin 5.6. mennessä lähes 300 vastausta. Vastaukset antavat hyvin pohjaa esim. nuorisopalvelujen ja koulujen harrastustoiminnan suunnittelulle. Nuorisopalvelut kertovat syksyn ohjelmastaan elokuun alussa ja kerhot alkavat syyskuussa. Harrastekyselyn toiveita otetaan mahdollisimman hyvin huomioon syksyn kerhojen suunnittelussa.

Toivomuksissa korostuivat teatteri, musiikki ja liikunnalliset harrastukset. Lisäksi moottoriurheiluun ja erilaiseen tuunaamiseen liittyvät toiveet nousivat esille. Nuorisopalvelut tekevät itse suuren osan kerhoista, mutta kunta tukee yhdistysten tekemää ohjattua harrastustoimintaa myös avustuksilla.

Harrastuskysely on osa toimenpiteitä, joilla toteutetaan Leppävirralla tehdyn valtuustoaloitteen  ”Harrastustakuu – jokaiselle nuorelle vähintään yksi harrastus”-tavoitteita. Leppävirralla halutaan tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuus kokeilla eri harrastuksia ja löytää oma juttunsa, oli se sitten liikuntaa, kulttuuria tai vaikkapa media- ja kädentaitoja.

Lasten ja nuorten kasvua yhteisölliseksi ja vastuulliseksi toimijaksi tukee hyvä harrastus. Lasten ja nuorten paikallisen harrastustoiminnan toteuttamiseksi saatiin keväällä myös AVI:n 8 000 € avustus. Sillä tullaan toteuttamaan erityisesti matalan kynnyksen toimintaa, joka on kaikille avointa, maksutonta, monipuolista ja toteutuu koko kunnan alueella.

Jätä kommentti