”Varkautta uusin silmin” kirjastolla

Spread the love

Varkauden kirjastolla, lainaustiskien tuntumassa, avautui maanantaina 19.6. Timo Heinosen valokuvanäyttely ”Varkautta uusin silmin – Suomi 100”-näyttely. Näyttelytiedotteen mukaan pienoisnäyttely sai alkunsa kokeilunhalusta ja pohdinnoista kuvankäsittelyn ja taiteen suhteista. Onko tietokoneella valokuvista muokattu kuva taidetta, pohtii Heinonen ja jatkaa, että suomalaisten sanotaan olevan kovin kiinnostuneita siitä, miten toiset heidät näkevät.

– Mitenkä kuvataiteen eri tyylisuuntia edustavat taiteilijat olisivat kuvanneet Varkautta, jos olisivat täältä aiheensa ottaneet? Olisivatko he voineet tehdä myös tämänkaltaisia töitä, hän jatkaa näyttelytiedotteessaan.

Timo Heinosen mukaan taiteilijat eivät jäljennä sitä, mitä kutsumme todellisuudeksi vaan avaavat siitä uusia puolia.

– Näissä kuvissa tietokone on ollut avustamassa tätä työtä valokuvamaisesta todellisuudesta persoonallisemmaksi todellisuuden kuvaksi. Mutta kysymys, voiko sellaista hyväksyä, jääköön katsojan mietittäväksi.

– Kuvia 100-vuotiaasta Suomesta on paljon. Tämä minikokoinen näyttely haluaa tuoda pienen lisänsä tähän laajaan juhlavuoden kuvakavalkadiin.

Timo Heinosen näyttely on esillä 7.7.2017 saakka, kirjaston aukioloaikoina. Näyttelyn avauspäivän facebook-päivityksessään Timo Heinonen kertoo, että valokuvia on käsitelty niin, että ne muistuttavat eri tekniikoilla tehtyjä maalauksia ja piirustuksia sekä ovat myös taidehistorian eri tyylilajien edustajia.

– Kuvista voi ehkä löytää pop-taidetta (esim. Andy Warhol), modernismia, 30-luvun julistetaidetta, ekspressionismia (esim. van Gouh, March, Munch), impressionismia (esim. Degas, Seurat), abstraktia taidetta (esim. Mondrian), kubismia (esim. Unto Pusa), Praque, Picasso), Heinonen kertoo facebook-päivityksessään.

Piipahdin näppäämässä muutaman kuvan näyttelytöistä. Näyttely tuo mielenkiintoisen lisän maamme juhlavuoden kuvakavalkadiin.

Jätä kommentti