Vekara-mökki istuu luonnon keskelle Koskipuistossa

Spread the love
Kattohuopaa kiinni. Vekara-mökin muotokieli on mielenkiintoinen.

Vekara-Varkaus-festivaaliviikko käynnistyy maanantaina 12.6. ja perjantaina 9.6. käynnistyi Päiviönsaaren Koskipuistoon, Vekara-Varkauden Seikkailujen Saareen, Vekara-mökin pystyttäminen. Mökki on nimeltään Leikkivitonen. Vekara-mökin syntymiseen olivat viime kevään aikana myötävaikuttamassa yhteisvoimin Savonia ammattikorkeakoulu ja StoraEnso sekä WIN-hanke (Wood Innovation Network). Mökin materiaalina on käytetty StoraEnson Varkauden uuden LVL-tehtaan levyä ja mökin muotoilussa ovat yhdistyneet mielikuvitus ja uuden rakennusmateriaalin mahdollisuudet.

WIN-hankkeen kenttäpäällikkö Arto Yletyinen kertoo yllättyneensä siitä, miten hyvin moderni puutuote ja mielikuvituksellinen muotoilu istuvat luonnon keskelle.

– Massiivisen puulevyn edut tulevat hyvin esiin jo pienen mittakaavan rakentamisessa. Elementit ovat mittatarkkoja ja materiaali on hyvä pohja monenlaisille kiinnitys- ja liitosratkaisuille. Vekara-mökki oli mielenkiintoinen harjoitus ja hyvä osoitus siitä, mitä paikallisella innovaatioverkostolla ja yhteistyöllä on mahdollista saada aikaan. Massiivipuiset levytuotteet ovat tulleet viimeisten vuosien aikana vahvaksi vaihtoehdoksi puukerrostalorakentamiseen ja myös pientalorakentamiseen on tarjolla uusia ratkaisuja, hän toteaa.

Vekara-mökki odottaa riemukkaan viikon ja seikkailujen alkamista. Koskipuistossa kielot orastavasti kukkivat ja koski kuohuu…

Jätä kommentti