Leppävirta-päivät viikonloppuna

Spread the love

Kiinnostaa sinua sitten onginta, kuvataide, uudemmat tai vanhemmat menopelit, musiikki, historia tai herkuttelu – kesäkuun toisena viikonloppuna kannattaa suunnata Leppävirralle. Lähes kaikkiin 9.-11.6 viikonlopun tapahtumiin ja käyntikohteisiin on vapaa pääsy. Tapahtumaviikonlopun ohjelma löytyy täältä.

Leppävirran kunnan etusivulla on banneri, josta pääsee ohjelmasivulle.

Viikonlopun aikana tekemistä riittää kirkonkylällä, Sorsakoskella, Konnuksella, Oravikoskella ja Konnuslahdella. Alla poimintoja monipuolisesta ohjelmasta:

Veteraaniperinne-multimediaesityksen julkistamistilaisuus ja yleisöesitykset perjantaina klo 9 alkaen (Kunnantalo, valtuustosali). ”Surinaa sussuille, pärinää pojille” näkyy Oravikoskella ja kirkonkylällä koko viikonlopun. Kotiseutumuseo avataan yleisötilojen peruskorjauksen jälkeen perjantaina 10.6. Museo on avoinna klo 11 alkaen, avajaistilaisuus ja pullakahvit klo 16 alkaen.

Kotiseutumuseon alkuperäisistä avajaisista on tasan 55 vuotta – ja sama soittokunta esiintyy myös näissä avajaisissa – Sorsakosken soittokunta.

Kansainvälinen Curling-turnaus on jäähallissa koko viikonlopun. Avoin Leppävirran pitäjänmestaruus rantaonginnassa kisataan Konnuksella perjantaina klo 17.30 alkaen.

Näyttelyitä on mm. kirkonkylällä (Veteraaniperinnenäyttely Vesileppis Areenalla, Atte Laitila kunnantalolla, Arto Lamberg kirjastolla) ja Oravikoskella (”Oravikosken ihanaisia naisia” Pub Vanha Kaivos).

”Rompepäivät ja Wanhat wehkeet” on Sorsakoskella lauantaina klo 9 alkaen ja Beach Volleykisat Konnuslahdella lauantaina klo 12 alkaen. Leppävirran kunnia-ammattilaisen julkistaminen ja rantatorin avajaiset on Unnukan rannassa lauantaina klo 11.30 alkaen. Unnukan rannassa on myös Blues Picnic lauantaina klo 13 alkaen. Lapsille on mm. pomppulinna ja askartelua.

Sunnuntain kotiseutujuhlaseminaarissa kuullaan FT Jouko Kokkosen luento ”Leppävirtalaiset vaikuttajat Suomen itsenäistymisen hetkellä”. Kunnan tervehdyksen tilaisuuteen tuo Aino Kanniainen ja Sorsakosken Soittokunta esiintyy. Tilaisuus alkaa klo 13 kunnantalon valtuustosalissa.

Sunnuntaina puoliltapäivin käynnistyy puuseiväshypyn SM-kilpailut Kirkonkylän urheilukentällä, jossa on myös muita kisalajeja. Sunnuntain ohjelmaan kuuluu myös ”Luonnosta luovasti” Konnustuvalla – pihapiirissä on ohjelmaa ja tekemistä koko perheelle sunnuntaina.

Jätä kommentti