Avoimet Kylät-tapahtuma lauantaina 10.6.

Spread the love

Avoimet Kylät-päivänä noin 700 kylää ympäri Suomen toivottaa kaikki tervetulleiksi tutustumaan toimintaansa, asukkaisiinsa ja palveluihinsa. Teemapäivänä on kiva poiketa lähikylillä, tutustua itselle uusiin kyliin tai tehdä koko päivän kesäinen kiertoajelu maaseudun maisemissa.

Pohjois-Savossa mukana on 18 kylää ympäri Pohjois-Savoa. Valtakunnalliset Avoimet Kylät-tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa. Varkauden seudulla tapahtuma on Harjurannalla, Kangaslammilla ja Sorsakoskella.

Tarjolla on monipuolista ohjelmaa: toritapahtumia, kirpputoreja, taimenvaihtopäiviä, tonttimarkkinoita, kisailuja, näyttelyitä, saunomista, kahvittelua sekä paljon muuta.

– Kaikille 700 kylälle ei tarvitse ehtiä, mutta käy edes yhdellä ja ylläty, yllyttää Suomen Kylätoiminta ry:n hallituksen puheenjohtaja Petri Rinne.

Avoimet Kylät-tapahtumassa mukana olevat kylät löytyvät karttasovelluksesta, jonka avulla on näppärä selvittää, mitä tapahtuu ja missä. Kartta on Avoimet Kylät-tapahtuman nettisivuilla avoimetkylat.fi/kylat-kartalla/

Avoimet Kylät-päivä 10.6.2017 on osa Suomi 100-juhlavuoden ohjelmaa.

– Juhlavuoden kantava teema ”Yhdessä” istuu kylätoimintaan loistavasti. Suomalaisuus, sen juuret, perinteet ja nykypäivä näkyvät kylissä yhdessä tekemisen kautta. Kylätoiminta näyttää tarmonsa ja vapaaehtoistyön voiman 10.6.2017 yli 700 kylän tapahtuman myötä, kertoo kyläasiamies Merja Kaija.  Samana päivänä vietetään myös Kyläkauppapäivää, joten samalla voi piipahtaa ostoksilla.

Valtakunnan mittakaavassa Avoimet Kylät-tapahtuman järjestelyt alkavat olla loppusuoralla. Mutta itse kylissä on varmastikin täysi tohina päällä ja talkootunteja paiskitaan yötä päivää. Toivottavasti mahdollisimman moni suuntaan kylille ja näkee mitä kaikkea kylien asukkaat itse vapaaehtoisista kylillä toteuttavat.

Jätä kommentti