Muste ja eri maalausmateriaalit – syntyy kylmää

Spread the love
Taidemaalari Marko Viljakka ripustamassa näyttelyä. Hänen mielestään on kiva tuoda maalauksia ihmisten luo – erilaisiin ympäristöihin.

Taide ei ole etäinen asia – taiteen kanssa voi mennä ihmisten luo ja tavoittaa myös heitä, jotka eivät käy museoissa ja gallerioissa. Ja näin on jo pidemmän aikaa toimittu Varkaudessa Linjurikadulla Terveystalon tiloissa, joissa on ollut esillä taidenäyttelyjä. Nyt esillä on varkautelaisen taidemaalari Marko Viljakan maalaussarja ”Kylmä” elokuun loppuun saakka.

Maalaussarja käsittää 20 maalausta, joista näyttelyyn mahtui 12 teosta, jotka Viljakka on tehnyt 2016 loppuvuoden ja 2017 alkuvuoden aikana.

– Viime syksynä sain vahingossa käsiini melkein täyden, vanhan mustepullon, joka sisälsi kylmänsinistä mustetta . Pullo on kaunis, vanha, muotoiltu mustepullo, koulussa mustetäytekynille tarkoitettu täyttöpullo. Muste on hyytävänsinistä ja se sai minut miettimään maalauksia, aiheena kylmä, kertoo Viljakka, joka ryhdyttyään työhön musteen kanssa huomasi, että muste käyttäytyy omalaatuisesti eri maalausmateriaalien kanssa. Illalla maalattu maalaus saattoi aamulla näyttää aivan toiselta.

– Näyttelyn teokset ovat sekatekniikkateoksia. Olen yhdistänyt pullon mustetta, indianink-mustaa, tavallista seinämaalia, peiteväriä sekä spraymaalia teoksiini. Huomasin, että niillä kaikilla on oma luoneensa. Se on ollut innoittajani tämän näyttelykokonaisuuden rakentamisessa, sanoo Marko Viljakka, joka osallistuu kahdella vaaleanpunaisella teoksella ensi tammikuussa YK:n päämajassa New Yorkissa järjestettävään ryhmänäyttelyyn ”Pink”.

– Ryhmänäyttelyn järjestää helsinkiläinen Ava Galleria, jonka kanssa olen aiemminkin ollut mukana ulkomaan näyttelyissä, hän kertoo.

Jätä kommentti