Kuin Saarenmaan nurmien kesäinen yö…

Spread the love

Naivistitaiteen suurkatselmus, ”Iloa yhdessä – Täällä Pohjantähden alla”-kesänäyttely avattiin Taidekeskus Väinölässä Varkaudessa 26.5. ja nyt näyttelyn kuraattori Marja-Muusa Hämäläinen ja puolisonsa, galleristi Timo Hämäläinen avaavat naivistisen taiteen näyttelynsä Viron Saarenmaalla Kuressaaren Kulttuurikeskuksessa. Näyttely, nimeltään ”Yhteistä matkaa”, on esillä 5.6.-4.7.2017.

Kuvataiteen isminä naivismi määritellään monimuotoiseksi, esittäväksi taidesuuntaukseksi, joka pyrkii yksinkertaiseen, perinteisistä taideopeista, perspektiivistä ja mittasuhteista vapaaseen ilmaisutapaan. Usein naivistisiin teoksiin sisältyy myös kertomus – vaikkapa arkielämän sattumuksista, luonnosta, eläimistä ja kotoisista maisemista – vain muutamia mainitakseni.

Ja kyllä naivistiset teokset miltei poikkeuksetta tuovat katsojalleen iloisen mielen.

Jätä kommentti