Suomen parhaaksi kaupunginosaksi ennätykselliset 171 ehdotusta

Spread the love

Suomen Kotiseutuliitto sai vaikuttavan määrän esityksiä Vuoden kaupunginosaksi. Ennätyksellisessä 171 ehdotuksessa Suomen parhaaksi kaupunginosaksi on esitetty yhteensä peräti 90 eri kaupunginosaa, kaikkialta Suomesta. Ehdokaslistalla 90 kaupunginosaa – mukana Varkaudesta Könönpelto.

Valitsemalla Vuoden kaupunginosan Kotiseutuliitto haluaa korostaa, että kaupunginosien asukasaktiivisuus lisää kotoisuutta ja hyvinvointia. Kilpailussa haetaan erityisesti sellaista kaupunginosaa, jossa ihmiset, yhdistykset, yritykset ja kaupunki toimivat aktiivisesti yhteistyössä. Hyvässä kaupunginosassa on monipuolista toimintaa erilaisille ihmisryhmille, mahdollisuus osallistua alueen kehittämiseen, turvallista elää ja hyvä yrittää.

Ehdotuksia Vuoden kaupunginosaksi saatiin enimmäkseen suoraan paikallisilta asukkailta. Vastauksista ja perusteluista käy ilmi, että kotiseuturakkaus kukoistaa ympäri Suomen. Ihmiset arvostavat kotikulmiaan ja haluavat tuoda alueen muidenkin tietoisuuteen. Vastauksissa on hyvin kirjoitettuja, laajoja perusteluja kaupunginosien yhteisöllisyydestä, historiasta, palveluista ja asukastoiminnasta. Perustelut ovat arvokasta materiaalia myös kaikille alueella toimiville tahoille ja päättäjille.

Vuoden kaupunginosa julkistetaan vuosittain elokuussa Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä, tänä vuonna Jyväskylässä. Vuoden kaupunginosa on valittu vuodesta 2001 lähtien. Ehdotusaika päättyy vuosittain huhtikuun lopussa.

Vuodesta 2001 järjestetyssä kilpailussa on palkittu kaupunginosia eri puolilta Suomea: Porista, Vantaalta, Tampereelta, Turusta, Vaasasta, Somerolta, Helsingistä, Lahdesta, Kajaanista, Oulusta, Jyväskylästä ja Varkaudesta. Viime vuonna Vuoden kaupunginosaksi valittiin merihenkinen Porin Reposaari, jonka yhteishenki ja rakkaus kotiseutuun nostivat kaupunginosien kärkeen.

Jätä kommentti