Leena Mäki-Patolan ”Kasvusto” Galleria SEINÄssä

Spread the love

Varkautelaisen keraamikon, taiteilija Leena Mäki-Patolan teoskokonaisuus ”Kasvusto on esillä Helsingissä Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto ry:n Galleria SEINÄssä, Mannerheimintie 19 b. Galleria SEINÄ on SKjL:n ylläpitämää ikkunagalleriatoimintaa, jossa esitellään liiton jäsenyhdistysten taiteilijoiden teoksia. Ikkunagalleria on avoinna ympäri vuorokauden 24/7 – teokset katseltavissa mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Näyttely on esillä 26.5.2017 saakka.

Näyttelyn aiheena on kasvu, kasvillisuus, elämä.

– Se on jatkoa teemalleni Elementit. Olen aiemmin käsitellyt elementtejä maa (ruskean sävyt), ilma (valkean sävyt), veri (punaisen sävyt) ja vesi (sinisen sävyt). Veri edustaa inhimillistä tekijää, kertoo Leena Mäki-Patola, jonka teoskokonaisuus koostuu 16 erilaisesta vihreänsävyisestä keraamisesta laatasta, jotka ovat keraamisia maalauksia.

– Kasvielementti tuo mukaan luonnon kiertokulun ja vihreän eri sävyt. Elementit-teemassa käsittelen luonnon elementtien ja inhimillisen toiminnan välistä ristiriitaa. Taustalla on huoli luonnon uhanalaisuudesta, hän jatkaa.

– Kokonaisuuden voi nähdä laajana kasvillisuusalueena tai erilliset laatat vivahteikkaina yksityiskohtina. Tuon teoksessani karuun ja vilkkaaseen katuympäristöön palan leppeää luontoa.

Jätä kommentti