Kaikkien yhteinen puistojuhla Helatorstaina

Spread the love

Kevään ja kesän taite on juhlan ja uuteen vaiheeseen valmistautumisen aikaa. Pitkä talvi on takana, ja luonto puhkeaa elämään. Tänä vuonna meillä kaikilla on erityinen syy juhlaan. Suomi täyttää 100 vuotta. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 500 vuotta siitä kun Martti Luther julkaisi 95 teesiään. Muistamme Lutherin teesien jälkeen käynnistynyttä reformaatiota ja reformaation merkitystä Suomessa ja maailmalla.

Merkkivuoden kunniaksi Varkauden evankelis‐luterilainen seurakunta kutsuu kaikki paikkakuntalaiset viettämään yhteistä puistojuhlaa helatorstaina 25.5. Juhla alkaa Itsenäisyyden puistossa Varkaudessa klo 11, jolloin tarjotaan kaikille maksuton keittolounas. Puolilta päivin ohjelmalavalla alkaa ehtoollisjumalanpalvelus. Juhlakansalle tarjotaan kirkkokahvit klo 13.

Puistojuhlan musiikista vastaa soitinryhmä, jossa on mukana huilisti Emma Kinnunen ja Esa Tiitinen (basso) sekä tulevan kesän nuoret kesämuusikot Eeli Hänninen ja Elsi Leppänen. Kaikki seurakunnan kuorot ovat juhlassa mukana tuomassa musiikillista iloa. Päiväkerholaiset laulavat ja viettävät samalla kerhokauden päättävää kevätjuhlaansa.

Yhteislaulu aloitetaan klo 14, jolloin kanttori Mari Marjokorpi soittajineen laulattaa lauluja eri vuosikymmeniltä. Mukana ovat mm. ”Kotimaani ompi Suomi”, ”Oravan pesä” ja ”Sankarit”.

Itsenäisyyden puistossa on toimintaa klo 11 – 15. Leikkisä puistosuunnistus, tarkkuusheitto ja aarteen etsintä sopivat kaiken ikäisille juhlijoille. Mukana ovat Naisten Pankki ja Reilu Kauppa, jonka keitaalla voi maistella makoisia vohveleita.

Kaikki toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi viettämään yhteistä juhlapäivää!

Katso tästä puistojuhlan OHJELMA pdf-muodossa.

Jätä kommentti