Muotoilukilpailuun toivotaan lisää osallistujia

Spread the love

Varkaus, Kuopio ja Iisalmi ovat yhdessä KierRe-hankkeen kautta julkistaneet avoimen muotoilukilpailun uusien liikelahjaideoiden löytämiseksi. Kilpailussa etsitään kierrätysmateriaalista valmistettua arjen käyttöön soveltuvaa liikelahjaa teemalla ”Huomisen koti”. Liikelahjan materiaaleista tulisi olla vähintään 70 % kierrätysmateriaalia.

Kaikille avoinna olevaan muotoilukilpailuun toivotaan lisää osallistujia ja lahjaideoita. Kilpailu on käynnissä 1.4.-31.5.2017 välisenä aikana. Pääpalkintona on 1 500€ voittajalle.

– Kilpailussa ylijäämämateriaalia tarjoavat Varkauden alueella mm. Joroisten Taiteovi Oy, RollTest Oy, Stora Enso Wood Products Oy Ltd ja Kuopion alueella IC2 Feeniks Oy, kertoo Kierre- hankkeen projektipäällikkö Laura Leppänen.

– Muutamia hyviä liikelahjaideoita on jo saatu, mutta lisää aina toivotaan. Kilpailu on kaikille avoin, joten suurta kynnystä ei ole mukaan lähtemiseen, toteaa Laura Leppänen.

– Kilpailuun voi osallistua yksin tai yhdessä, yhdellä tai useammalla työllä. Yhtenä ehdotuksena on saapunut vanhoista sirkkelinteristä valmistettu kokkiveitsi Kuopio-tekstillä ja kukon kuvalla taiteiltuna. Lisäksi on saapunut erilaisia säilytysrasioita vanhoja kirjoja, kirjankansia, erilaisia koteloita ja kankaita hyödyntäen.

– Hullun rohkeat ideat vain mukaan. Päässä pyörivät kuvat ja suunnitelma voi tehdä vaikkapa paperille ja lähettää kuvana nettisivuille tai lähettää valmis työ Navitas Kehitykselle, kannustaa Leppänen.

Kilpailu on vielä avoinna toukokuun loppuun. Pääpalkintona on riihikuivaa rahaa 1500 €. Rahapalkinnon lahjoittavat Keski-Savon Jätehuolto Llky, Jätekukko Oy ja Ylä-Savon Jätehuolto Oy.

– Tarkoituksena on, että hyvien töiden joukosta saataisiin Varkauden, Kuopion ja Iisalmen kaupungeille uusi kierrätysmateriaalista valmistettu liikelahja, kertoo Leppänen. Parhaat työt ovat esillä ensi syksynä kunnissa.

Kilpailu toteutetaan osana Kiertotalouden ja resurssiviisauden toteuttaminen P-Savossa-hanketta. Lisätietoa kilpailusta ja kilpailun säännöt www.kierre.info tai kilpailu.kierre.info.

Jätä kommentti