Varkaudessa Suomen paras 6-35 kuukauden ikäisten influenssarokotekattavuus

Spread the love

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) rokotusrekisterin mukaan valtakunnallinen influenssarokotuskattavuus parani edelleen aiempiin influenssakausiin verrattuna. Alle kolmivuotiaiden rokotuskattavuus nousi valtakunnallisesti 24 prosentista 32 prosenttiin, kun se Varkaudessa oli Suomen suurin, 49,4 %.

Lasten influenssarokotusten kattavuus vaihteli 4 prosentista 49 prosenttiin eri terveyskeskuksissa. Suhteellisesti eniten lapsia rokotettiin Varkaudessa ja vähiten Pietarsaaressa. Kaksivuotiaat olivat saaneet useammin nenäsumuterokotteen.

Suuret alueelliset erot

Itäisessä Suomessa rokotuskattavuudet olivat keskimäärin paremmat kuin läntisessä Suomessa. 65 vuotta täyttäneillä kuluneen kauden valtakunnallinen rokotekattavuus oli 47 prosenttia, kun se edellisellä kaudella oli 43 prosenttia. Tässä ikäryhmässä influenssarokotusten kattavuus vaihteli 24 prosentista 61 prosenttiin. Korkein rokotuskattavuus oli Siilinjärvellä. Varkaudessa rokotekattavuus oli 52.5 % yltäen valtakunnallisesti sijalle 19.

– Varkauden rokotekattavuus on valtakunnallisesti hyvä, mutta vielä meillä on ensi kaudelle petrattavaa, kiittelee Varkauden kaupungin vastaanottopalveluiden palvelupäällikkö, sisätautien ja infektiosairauksien erikoislääkäri Eija Ruotsalainen.

Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen mukaan maassamme oli 21.4.2017 mennessä annettu yhteensä yli miljoona influenssarokotetta.

Influenssakausi on päättynyt, mutta edelleen Suomessa esiintyy jonkin verran influenssa A- ja B -infektioita.

Jätä kommentti