Yhteispuhallus ”Turuilla ja toreilla”

Spread the love
Vappupäivänä Varkauden soittokunta soitti useassakin paikassa – tässä Varkaudessa Ahlströminkadun varrella. (Kuva: Vesa Moilanen.)

Useita Savon alueen puhallinorkestereita yhteen kokoava Yhteispuhallus on osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa. Tapahtuma järjestetään la 6.5. saman päivän aikana useilla eri paikkakunnilla. Samalla tapahtuma on lähtölaukaus valtakunnalliselle Puhallinmusiikin päivälle, jota vietetään 12.5.2017.

Puhallinmusiikki kulkee isojen orkestereiden siivittämänä Pohjois-Savon puolelta Varkaudesta aina Etelä-Savon pienempien paikkakuntien (Rantasalmi, Juva, Puumala) läpi Etelä-Savon sydämeen Mikkeliin. Halutessaan puhallinmusiikin ystävät voivat matkustaa koko kiertuereitin puhallinorkestereiden mukana musiikista nauttien.

Yhteispuhallus tarjoaa yhden päivän aikana aimo annoksen upeaa suomalaista puhallinmusiikkia koko maakuntaan. Tapahtuma järjestetään nimensä mukaisesti siellä missä kansa liikkuu – turuilla ja toreilla!

Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Konsertit

  • Klo 10.00 Varkaus: Taulumäen tori (varapaikka Soisalo-opisto)
  • Klo 12.00 Rantasalmi: Museon piha-alue (varapaikka Tornado-sali)
  • Klo 14.00 Juva: Pikkutori (varapaikka Auditorio)
  • Klo 16.00 Puumala: Kunnantalon piha-alue (varapaikka kunnantalon sisällä)
  • Klo 19.00 Mikkeli: Kirkkopuiston esiintymislava (varapaikka Musiikkiopiston sali)

Varkaudessa soittaa Vuoden puhallinorkesteri 2016 Varkauden soittokunta sekä Pieksämäen rautatieläisten soittokunta johtajana Janne Juutilainen.

Mukana kiertueella ovat: Varkauden soittokunta, Pieksämäen rautatieläisten soittokunta, Rantasalmen puhallinorkesteri, Juvan puhaltajat, Mikkelin musiikkiopiston puhallinorkesterit, Mikkelin varuskuntasoittokunnan perinneyhdistys.

Jätä kommentti