Vappua Varkaudessa 2017

Spread the love

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Vappuaattona iltaviideltä sopivasti taukoa sateessa ja Varkauden Päiviönsaarella Ruukin Ruusa sai jälleen lakkinsa – nyt viidettä kertaa. Vappupuheessaan Jaakko Ikonen taustoitti vapun alkuperää, ilmoille kajautettiin ”Gaudeamus igitur” ja lakitus tapahtui.

Vappuaamuna aurinko ilahdutti ja Päiviönsaari oli tapahtumien keskipisteessä. Warkauden Mies-Laulajat lauloi keväälle ja 16 vuoden tauon jälkeen vappumarssi starttasi kaupungintalolta Päiviönsaaren torille. Työwäen yhteiseen Wappujuhlaan marssittiin 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Tilaisuuden järjestäjinä toimivat SAK:n Varkauden paikallisjärjestö sekä Vasemmistoliiton ja SDP:n kunnallisjärjestöt. Juhlan puhujina olivat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kari Rajamäki ja kansanedustaja Matti Semi. Heidän puheidensa sisältöä 13.5. ilmestyvässä Sykkeessä-kaupunkilehdessä.

Yhdessä tehden syntyy – niin myös Wappujuhla Suomi100-tapahtumana. Olipa ilahduttavaa kokea jälleen kerran Teatteriryhmä Nimettömien tulkintaa 100-vuotiaan Suomen matkan varrelta. Ja kun tuohon vielä lisättiin Suomen parhaana palkittu Varkauden Soittokunta – elämys oli käsin kosketeltavissa. Musiikin puolella kuultiin mm. ”Finlandia”, ”Hard rock Hallelujah” ja yhteisesti laulettu ”Maamme”.

Viime vuosisadan alun tyyliin pukeutuneita löytyi yleisön joukossa. Wappujuhlan käynnistyessä arvioitiin, että yleisöä oli paikalla toistatuhatta ihmistä. Se on paljon Varkauden mittakaavassa.

Vesa Moilanen

Jätä kommentti