Konttiravintola Morton avautuu vappuviikonloppuna Hertunrannassa

Spread the love

Konttiravintola Morton aloittaa kesäkautensa Varkaudessa vappuviikonloppuna. Avajaisia vietetään Hertunrannan rantatorilla lauantaina 29.4.2017 ja auki ravintola on myös vappuaattona sekä vappuna. Merikonttiin rakennettu kullankeltainen kesäravintola on sijainnut samalla paikalla myös kolmena edellisenä kesänä.

– Varkaudessa Konttiravintolalla tuntuu olevan jo oikea fanikunta, joten kyllä avajaisia odotetaan jo kovasti. Vuosi vuodelta tämä koko Hertunrannan alue on herännyt entistä enemmän eloon ja näyttäisi jatkavan samaa kehitystä edelleen, yrittäjä Jarna Kaplas fiilistelee.

Kaplas kertoo, että tänä kesänä on panostettu vielä aiempaakin enemmän lähialueilta saataviin raaka-aineisiin.

– Lähiruoka on ollut meille aina tärkeää. Käytämme lähialueilla kasvatettuja ja tuotettuja raaka-aineita niin paljon kuin mahdollista ja muutenkin luotamme kotimaiseen laatuun. Esimerkiksi Kaurasnacksiemme kaura on kotoisin ihan tästä läheltä, Suhosfarmilta.

Myös Varkauden Konttiravintolan terassikalusteissa on hyödynnetty paikallisia materiaaleja, kun terassipöytien runkoina on käytetty Savopakin vanerilaatikoita.

Tuttuun tapaan ruokalista tulee päivittymään ja maineikkaat burgerit pysyvät vetonauloina. – Klassikot säilyvät listalla, mutta haluamme aina joka kesä kokeilla uutta, kehittää ja kehittyä. Nyt uutta listaa suunnitellessa on lähiruuan lisäksi otettu huomioon myös asiakkaiden toiveet kasvis- ja vegaaniruuan suhteen. Viime kesän hittituotetta ”Morton Gooseberry Lemonade” -karviaislimonadia saadaan maistella myös tänä kesänä.

Konttiravintolan yhteydessä sijaitsee myös jäätelökioski. Vekara-Varkauden aikana sekä myöhemmin heinäkuussa jäätelökioskilla järjestetään taas jätskipajoja, missä lapset pääsevät rakentelemaan unelmiensa jäätelöitä.

Konttiravintola on yrityksen itse kehittämä kausiravintolakonsepti. Kaksi muuta Konttiravintola Mortonia sijaitsevat tänä kesänä Äänekoskella ja Kuopiossa.

Kuva: Vesa Moilanen

Jätä kommentti