”Teatterin taikaa 2017″ luo satunäytelmän ”Ranuan runoniekat”

Spread the love

Varkauden Teatteri ja Vekara-Varkaus- festivaaliviikko tarjoavat tänäkin vuonna mahdollisuuden tutustua teatteriin perinteisen teatterin tekemisen näkökulmasta. Kaikilla yli 8-vuotiailla teatterista kiinnostuneilla lapsilla ja nuorilla on ainutlaatuinen tilaisuus tulla mukaan tsemppiryhmään. Kurssilla tutustutaan näytelmään ja sen rakenteisiin sekä luodaan oma esitys. Tänä vuonna vetäjänä on Varkauden Teatterin monitaitoinen näyttelijä-harjoittelija Maija Yrjölä.

Taitavat ”Teatterin taikaa”-intensiivikurssilaiset valmistavat hassunhauskan ja lennokkaan esityksen. Uudelleen väritetty ”Bremenin soittoniekat”-klassikkosatu näyttää miten kaveria puolustetaan ja kuinka mahdottomasta tulee mahdollista yhteistyöllä.

”Ranuan runoniekat”

Ystävistä koostuu runopiiri, mukaan mahtuu niin kissa kuin hiiri

Kukkojen kukolla, Kuki Kolehmaisella on unelma. Hän on aina halunnut järjestää lennokkaan runofestarin, jossa riimi ei päätä pakota eikä runojalka vapise. Khisu-kissan kannustamana Kolehmainen kokoaa erilaisista eläinystävistä runopoppoon, joiden kanssa hän lähtee metsästämään täydellistä esiintymispaikkaa. Tämä olikin helpommin sanottu kuin tehty…

Näytelmän aikana selviää mikä on possujen possun Vili Potkasen bravuuri karaokessa? Ja miten Teppo-hiiri voittaa esiintymispelkonsa?

Mutta mitä tapahtuu, kun eläimet törmäävät Ranuan eläinpuiston koviksiin? Se on ainakin varmaa, että jokaisessa meissä asuu pieni runoilija.

Teatterikurssin harjoitusten aikataulu Varkauden Teatterilla, Laivalinnankatu 29:

vk 23
ma 5.6. – pe 9.6. klo 11-15
HUOM! ke 7.6. klo 11-15 harjoitukset osoitteessa Osmajoentie 28

vk 24
ma 12.6. klo 10-14
ti 13.6. klo 10-14
ke 14.6. klo 10-14
to 15.6. klo 16-19 osallistuminen Vekara-kulkueeseen

Esitykset Varkauden Teatterissa:
pe 16.6. klo 18 ensi-ilta
la 17.6. klo 12
la 17.6. klo 14
su 18.6. klo 12

Aiempaa kokemusta teatterin tekemisestä tai musiikin esittämisestä ei tarvita, ainoastaan vaaditaan sitoutuminen harjoitus- ja esitysaikatauluihin.

”Teatterin taikaa”-kurssilla tutuksi tulevat teatteri-ilmaisun perusteet.

Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 14 teatterin tekemisestä kiinnostunutta lasta ja nuorta, iältään yli 8-vuotiaita. Sitovat ilmoittautumiset kurssille Varkauden Teatterin toimistoon, puh. 044 364 8822.

Kurssimaksu on 30 euroa ja se peritään käteismaksuna ensimmäisellä kokoontumiskerralla.

Jos samasta perheestä tulee kaksi osallistujaa on kurssimaksu 50 €/2 sisarusta.

Jätä kommentti