100 vuotta kansien väliin

Spread the love

MTK-Joroinen, niin kuin moni muukin MTK:n paikallisyhdistys, täyttää tänä vuonna yhdessä kattojärjestönsä kanssa 100 vuotta.

Keväällä 2014 heräsi Joroisissa keskustelu siitä, millä tavalla arvokasta merkkivuotta kunnioitettaisiin. Pohdinnan päätteeksi lopputulos oli tehdä oikea kirja. Vanhanaikainen väline ehkä, mutta pysyvä.

Hanke oli suuruusluokassaan paikallisyhdistykselle mittava. Alkuun usko oli koetuksella, mutta käyntiin lähtiessään hanke eteni jouhevasti. Kirjalle haettiin ja saatiin Leader-tukea. Kirjoittajaksi valittiin paikallinen Freelancer-toimittaja Päivi Anias.

Lähtökohtaisesti puhdas MTK-historiikki olisi melko kuiva ja ohut teos. Siksi heti alkuun päätettiin tehdä laaja ja kattava otos maatalouspitäjä Joroisten elämästä, johon MTK on vaikuttanut monella tapaa, välillä näkyvästi, välillä hieman sivusta.

Nyt kirja on valmis. 302 sivua joroislaista maaseutua otsikolla ”MTK-Joroinen 1917-2017 – sata vuotta elämää maaseudulla”. Kirja julkaistaan 20.4.2017 klo 13.00 Joroisten lukion auditoriossa ( Mutalantie 3, 79600 Joroinen ) alkavassa julkaisutilaisuudessa ja se jaetaan 100-vuotislahjaksi kaikille MTK-Joroisten jäsentiloille. Muilla on mahdollisuus ostaa kirja.

Jätä kommentti