Perhesunnuntain maalauspajassa lastataan laivoja

Spread the love
Milläköhän tämä Panu-alus on lastattu? (Kuva: Varkauden museoiden kuva-arkisto.)

Varkauden museon perhesunnuntaina 2.4.2017 klo 10.00-16.00 on maalauspaja, jossa käytetään oikeita maalaustelineitä.

Laiva on lastattu banaaneilla, laiva on lastattu kanoilla, laiva on lastattu suloisilla toiveilla! Maalauspajassa voi tehtailla teollisuusnäyttelyssä maalauksen tehdasympäristöstä ja voi miettiä, millä laiva on lastattu.

Pohjana maalauksille käytetään tehtaan selluarkkia ja mietitään, mitä se tehdas tuottaa – onko se karkkia vai kepposia?

Maksuton nonstop-työpaja pohjautuu ”Teollisuuden tekijät – Kymmenen tarinaa tehtailta”-näyttelyyn, joka esittelee Varkauden teollisuuden historiaa työntekijöiden näkökulmasta aina 1800-luvulta nykypäivään saakka.

Museon perhesunnuntait ovat koko perheen yhteisiä, toiminnallisia työpajapäiviä, jotka pohjautuvat museoiden näyttelyihin.  Työpajaa ohjaa Lastenkulttuurikeskus Versosta muotoilija (AMK) Susanna Tyrväinen. Maalauspajaan on vapaa pääsy ja sen järjestävät Varkauden museot ja Lastenkulttuurikeskus Verso.

Jätä kommentti