Perinnekelkkoja uusille omistajilleen

Spread the love

Laskiaistiistai 28.2.2017, Kalevalan-päivä ja suomalaisen kulttuurin päivä. Varkauden Kotiseutukeskuksen pihamaalla Päiviönsaarella luovutettiin perinteisin menetelmin valmistettuja puukelkkoja.

Warkaus-seura ry:n hallitus päätti viime syksynä teettää ja lahjoittaa kaikille vuonna 2017 syntyneille varkautelaisille vauvoille käyttöön perinteisen, puusta valmistetun kelkan – muistoksi Suomi100-juhlavuodesta. Varkauden kaupunki tukee projektia rahallisesti.

Laskiaistiistaina puiset kelkat luovutti Warkaus-seura ry:n puheenjohtaja Jaakko Ikonen. Ohessa kelkanluovutustilaisuudessa läsnä olleet ja kelkan saaneet perheet, kuvassa vasemmalta oikealle: Suvi Kräkin ja Mikko Vesterinen (tyttölapsi),Jenni Asikainen ja Joonas Immonen (poikalapsi), Reeta ja Juuso Halonen (tyttölapsi), Anne ja Jani Markkanen (poikalapsi), Sanna-Mari Mehto ja Jaakko Korhonen (tyttölapsi), Hanna Holopainen ja Antero Monto (poikalapsi), Merika ja Kalle Oksman (tyttölapsi), Jenni Hämeenniemi ja Aki Leväinen (poikalapsi), Linda Lappi ja Miika Ikonen (poikalapsi). (Kuva: Vesa Moilanen)

Jätä kommentti