Varkauden lukiosta kirkkaasti Taitaja2017-finaaliin

Spread the love

Taitaja2017-kilpailussa kokeillaan ensimmäisen kerran lukio- ja ammattikorkeakouluopiskelijoiden osallistumista ammattitaitokilpailuihin. Lukio- ja ammattikorkeakoulukilpailijat kilpailevat SM-kilpailun ulkopuolisina kilpailijoina, mutta samoilla tehtävillä ja säännöillä kuin SM-kilpailijat. Varkauden Lukiosta finaalissa nähdään kolme Varkauden lukion edustajaa

Helsingissä 15.–18.5.2017 järjestettävään Taitaja2017-finaaliin lähtee kaikkiaan 17 edustajaa Savon koulutuskuntayhtymästä – Savon ammatti- ja aikuisopiston edustajia on 14 ja ensimmäistä kertaa 3 Varkauden lukion edustajaa. Taitaja2017-semifinaaleihin ilmoittautui ympäri Suomea 1597 opiskelijaa. Savon koulutuskuntayhtymästä osallistui semifinaaleihin yhteensä 65 nuorta.

Taitaja-kilpailu, nuorten ammattitaitokilpailu, on tarkoitettu kaikille ammatillisessa koulutuksessa oleville, kilpailuvuonna 21 vuotta täyttäville tai sitä nuoremmille.

Vuosittain järjestettävä Taitaja-kilpailu koostuu lajikohtaisista semifinaaleista ja finaalista. Kilpailuja järjestettiin eri puolilla maata alkuvuodesta 2017, ja parhaat semifinalistit selvittävät tiensä loppukilpailuun.

Jätä kommentti