Kiitos kaveruudelle – Varkaudessa ei kiusata

Spread the love

Varkaudessa on päätetty tarttua laajalla rintamalla ja suurella sydämellä kitkemään kiusaaminen pois. Kampanjan kummeiksi ovat lupautuneet jo ainakin Rendelin kanssa Jesse Haaja, WP 35:n Niko Nissinen sekä nyrkkeilijä Mira Potkonen. Tarkoituksena on saada aikaan kaupunkitasoinen kampanja, johon sitoutuvat myös alueen pääsarjaseurat, päiväkodit, koulut sekä hyvinvointia tukeva verkosto koko kaupungissa että kunnan peruspalveluissa.

– Kiusaamisella on monenlaisia muotoja, joista yksikään ei ole hyväksytty. Internetin, sosiaalisen median ja älypuhelimien vuoksi, kiusattu lapsi ei saa olla välttämättä rauhassa edes kotonaan.

– On ehdottoman tärkeää, että lapsi uskaltaa kertoa kiusaamisesta ja että se otetaan vakavasti. Jokaisen velvollisuus on puuttua kiusaamiseen. Sitä ei pidä seurata sivusta, vaan siitä on kerrottava aikuisille. Myös kiusaaja tarvitsee apua, tai tuekseen turvallisen aikuisen, jonka kanssa voi opetella kaveritaitoja ja olemaan hyvä kaveri. Sinä voit olla se aikuinen, toteaa ProVarkaus 2:n projektipäällikkö, erityisopettaja Minna Selkomaa.

Pahinta ei ole pahojen ihmisten pahuus, vaan hyvien hiljaisuus. Se, että me aikuiset suljemme silmämme kiusaamiselta emmekä siihen puutu, tarkoittaa samalla, että sallimme sen. Meidän jokaisen aikuisen velvollisuus on vaikuttaa lasten ja nuortemme hyvinvointiin. Välittämällä.

Kiitos, että puutut kiusaamiseen.

Yhteistyökumppanit – yhdessä kiusaamista vastaan: SOS-Lapsikylä, MLL, Savonia-ammattikorkeakoulu, Savon ammatti- ja aikuisopisto, Soisalo-opisto, Varkauden Teatteri, Elcoline Oy, WP-35, Varkauden Jujutsuseura, Varkauden Tarmo, Puurtilan Kisa-Pojat, Varkauden Urheiluautoilijat, Warkis, Hukka-Pallo, Varkauden Latu, Varkauden Urheiluratsastajat, WJK-juniorit, Varkauden Kenttä-Veikot.

Viikolla 7 eli 13.2. alkaen on Kaveriviikko, joka sisältää runsaasti ohjelmaa. Ohjelma ladatavissa tästä pdf-muodossa.

Jätä kommentti