Varkauden Maximin valkokankaalla kiehtova taide-elämys

Spread the love

Varkauden Maximissa on mahdollisuus kokea uudenlainen taide-elämys valkokankaalta. 7. ja 9. helmikuuta esitettävä FIRENZE JA UFFIZIN GALLERIA 3D tarjoaa enemmän kuin klassinen kuvataidedokumentti – se on moniulotteinen matka Italian renessanssiin esitellen aikakauden kauneinta ja edustavinta taidetta.

Firenzen kaupunki levittäytyy dokumentissa ensimmäistä kertaa valkokankaille koko komeudessaan, ja 3D-teknologia tuo taideteosten koko kauneuden katsojan iholle. Kommentaattorina toimii renessanssin ajan johtaviin hahmoihin kuulunut Lorenzo il Magnifico (Lorenzo di Medici), jota dokumentissa esittää Simon Merrells. Hän johdattaa katsojat omaan Firenzeensä, renessanssin kulttuurin kehtoon. Dokumentissa tavataan myös lähes kymmenen vuotta Uffizin gallerian johtajana toiminut Antonio Natali, Opificio delle Pietre Duren johtaja Marco Ciatti sekä Palazzo Strozzin johtaja Arturo Galansino.

Dokumentti ei lupaa vain ainutlaatuista 3D-kokemusta, vaan tarjoaa myös koskettavan ja mukaansatempaavan tarinan, matkan renessanssin sydämeen.

Esitys on englanninkielinen, ja siinä ei ole tekstitystä. Esitykset ovat Maximissa tiistaina 7.2. klo 19 ja torstaina 9.2. klo 13.

Jätä kommentti