Savon ammatti- ja aikuisopisto Hyvinvointiteknologia-koulutuksen kärjessä

Spread the love

Savon ammatti- ja aikuisopistolla Kuopiossa on aloittanut opiskelun toinen Hyvinvointiasentaja-ryhmä.

Koulutuksessa perehdytään tekniikkaan ihmisen terveyden ja hyvinvoinnin ehdoilla. Teknisen osaamisen lisäksi ammatissa tarvitaan kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja yhteistyötaitoja.

Itä-Suomessa Savon ammatti- ja aikuisopisto on ainoa Hyvinvointiteknologia- koulutuksen järjestäjä.

Uudessa ryhmässä aloitti 18 uutta opiskelijaa 9.1.2017. Aiemmin aloittanut ryhmä siirtyy työssäoppimisjaksolle viikolla 10.

Hyvinvointiteknologian tavoitteena on helpottaa ihmisen arkea erilaisten tieto- ja tietoliikennetekniikan, automaation sekä robotiikan innovaatioiden avulla.

Sen avulla voidaan lisätä mm. asiakasturvallisuutta ja asumisviihtyvyyttä ja parantaa edellytyksiä esim. asua kotona pidempään ja laadukkaammin.

Hyvinvointiteknologia-asentajia työskentelee teknisissä asennusliikkeissä, hoito- ja kuntoutuslaitoksissa, sairaaloissa, alan teollisuudessa ja maahantuojilla.

Työtehtäviin voi kuulua terveydenhuoltojärjestelmien laiteasennukset sekä kotiasumisen tukijärjestelmien asennustyöt sekä niihin perehdyttäminen.

Tutkinto suoritetaan osoittamalla tutkinnon perusteissa edellytetty ammattitaito ensisijaisesti aidoissa työelämän tuotanto- ja palvelutilanteissa.

Jätä kommentti