Ilkka Mannila – Leppävirran Vuoden liikuttaja 2016

Spread the love

Leppävirran kunnan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti 24.11. kokouksessaan nimetä Leppävirran Vuoden liikuttajaksi 2016 Ilkka Mannilan. Ilkka Mannila toimi pitkään liikuntapaikkajohtajana ja on esimerkillisesti vaikuttanut Leppävirran kunnan toiminta-alueella liikunnan ja urheilun toimintaedellytysten luomiseksi. Palkinto julkistettiin Pohjois-Savon urheilugaalassa Kuopiossa 27.1.2017.

Ilkka Mannila on edistänyt kuntalaisten, koulujen, päiväkotien ja erityisryhmien liikunta-aktiivisuutta ja mahdollisuuksia. Hän ei ole ainoastaan vuoden 2016 liikuttaja, vaan tehnyt ansiokasta työtä leppävirtalaisten liikkumisen eteen jo vuodesta 1983. Töitä Mannila on tehnyt liikuntasihteerin, vapaa-aikajohtajan ja liikuntapaikkajohtajan nimikkeillä. Leppävirran alueen liikuntareittejä ja paikkoja on Mannilan aikana kehitetty pitkäjänteisesti koko kunnan alueella. Hiihtolatu Leppävirta – Sorsakoski – Varkaus saatiin valmiiksi 2000-luvun alussa. Vokkolan alueen kehittäminen on ollut urakoista suurin: ensimmäisen kentän vihkiäiskisat järjestettiin kesällä 1983 ja uusin liikuntatila, Vesileppis Areena avattiin keväällä 2015.

Kunnan ja liikuntatoimijoiden joukko on tullut tutuksi vuosien mittaan. Suurtapahtumista Mannilan mieleen on erityisesti jääneet yleisurheilun Tähtikisat ja SM-tason soutukilpailut kirkko- ja pienveneille jotka järjestettiin Leppävirralla useampana vuonna. Kultakello-ravien ja Soisalon hiihdon järjestelyissä Mannila oli mukana kymmeniä kertoja, lisäksi SM-hiihtojen ja maakuntaviestien järjestelyihin osallistuminen kuuluivat tehtäviin usein. Paikallisten koulujen vuosittaiset yleisurheilukilpailut ovat myös olleet Mannilalle hieno perinne.

Leppävirran kunnan ja Vesileppiksen liikuntapalveluissa Ilkka Mannilan eläköityminen tammikuussa 2017 jätti valtavan aukon, jonka paikkaamiseksi tarvitaan useamman ihmisen työpanos. Hänen työnsä merkitys on näkynyt ja näkyy vielä kauan niissä mahdollisuuksissa jotka leppävirtalaisten ja matkailijoiden liikkumiselle tarjotaan.

Parhaat urheilijat

Leppävirran kunta on palkinnut vuoden 2016 parhaat urheilijat ja stipendiurheilijat. Palkintoina jaettiin 100-300 euron stipendejä. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta teki päätökset palkittavista 24.11.2016 kokouksessaan. Palkitut julkistettiin 26.1. pidetyssä tilaisuudessa.

Parhaat urheilijat:

 • Tuukka Invenius
 • 12-18 pojat: Otto Invenius
 • 12-18 tytöt: Tiia Mähönen
 • Seura-aktiivi: Jouko Tiitinen
 • Muut palkittavat: Antti Suvinen
 • Tuomo ja Riitta Konttinen

Stipendiurheilijat:

 • Santeri Kolehmainen
 • Anssi Kuittinen
 • Jukka Vesterinen
 • Seppo Julkunen
 • Jorma Rajakannas
 • Pia Aaltokoski
 • Johannes Harakka
 • Laura Ollikainen
 • Jukka Ollikainen

Jätä kommentti