Taitaja-kilpailu motivoi nuoria parempiin oppimissuorituksiin ja tuloksiin

Spread the love
Savon ammatti- ja aikuisopistossa Kuopiossa opiskeleva Eemil Pakarinen metallialan semifinaalissa kilpatehtävän parissa. (Kuva: Heli Laitinen.)

Savon ammatti- ja aikuisopiston Varkauden kampuksen sekä Varkauden lukion Taitaja-semifinalistit aloittelevat urakkaansa – tähtäimessä valtakunnallinen Taitaja-finaali. Tiistaina 24.1. Kuopiossa Savon ammatti- ja aikuisopistolla pidettiin Taitaja 2017-kilpailun Levy- ja hitsaustyöt-semifinaalikilpailu Itä-Suomen alueen osalta. Eri alojen semifinaalit pidetään tammi-helmikuun aikana.

Vuosittain järjestettävä Taitaja-kilpailu koostuu lajikohtaisista semifinaaleista ja finaalista.

Semifinaaleita järjestetään eri puolilla maata alkuvuodesta 2017, ja parhaat semifinalistit selvittävät tiensä loppukilpailuun. Loppukilpailu eli Taitaja-finaali käydään Helsingin Messukeskuksessa 15.–18.5.2017. Tapahtuma on avoin yleisölle ja sinne on ilmainen sisäänpääsy.

Ammattitaitokilpailun tavoitteena on edistää ammatillista huippuosaamista, parantaa ammattiosaamisen ja koulutuksen laatua ja arvostusta sekä kohottaa ammattikoulutuksen vetovoimaa. Ammattitaitokilpailut ovat arvokas työelämän ja ammattikoulutuksen yhteistyömuoto, josta hyötyvät kaikki siihen osallistuvat.

Mahdollisuus osallistua Taitaja-kilpailuun motivoi nuoria parempiin oppimissuorituksiin ja -tuloksiin. Ammattitaitokilpailuihin osallistuminen ja niissä menestyminen antaa hyvän kuvan nuoren ammattiosaamisesta. Kilpailut ja niiden aikana suoritettavat tehtävät tunnustetaan mahdollisimman laajasti osaksi opintoja ja näyttöjä. Vastaavasti kilpailun järjestämiseen osallistuminen otetaan huomioon opintosuorituksina.

UUTTA! Lukio- ja ammattikorkeakouluopiskelijoilla on mahdollisuus osallistua 3–5 Taitaja-kilpailun lajiin, jotka Skills Finland ry päättää kilpailujärjestäjän esityksestä. Lukio- ja ammattikorkeakoulukilpailijat kilpailevat SM kilpailun ulkopuolisina kilpailijoina, mutta samoilla tehtävillä ja säännöillä kuin SM-kilpailijat.

http://skillsfinland.fi/fi/

Varkauden semifinalistit 2017:
308 Visuaalinen myyntityö  Vera Luostarinen, Varkaus
308 Visuaalinen myyntityö  Jenni Saarelainen, Varkaus
407 Talonrakennus, Kirvestyöt  Santtu Kauppinen, Varkaus
205 Tietokoneet ja verkot Emil Riise, Varkaus
404 Maalaus ja päällystystyöt Reetta  Nissinen, Varkaus
406 Sähköasennus  Juho Tirkkonen, Varkaus
406 Sähköasennus  Saku Räisänen, Varkaus
310 Yrittäjyys Juuso Kolari Varkauden lukio Osmajoentie 75 A, Varkaus
310 Yrittäjyys Alpo Kosunen  Varkauden lukio Osmajoentie 75 A, Varkaus
310 Yrittäjyys Pyry Nissinen Varkauden lukio Osmajoentie 75 A, Varkaus
314 Turvallisuusala Jenny Juntunen, Varkaus
314 Turvallisuusala Janina Juntunen, Varkaus
302 Hiusmuotoilu Annika Harlamow, Varkaus
302 Hiusmuotoilu Ronja Tiitinen, Varkaus
305 Lähihoitaja Janette Kuittinen, Varkaus
603 CNC-koneistus Jere Löppönen, Varkaus
603 CNC-koneistus Eetu  Partanen, Varkaus

Savon koulutuskuntayhtymästä osallistuu yhteensä 63 osallistujaa semifinaaleihin. Varkaudesta osallistujia on 17. Ensimmäistä kertaa mukana myös Varkauden lukiosta kolme opiskelijaa.

Osanotto Taitaja-kilpailuun on avoin kaikille ammatillisessa koulutuksessa oleville, kilpailuvuonna 21 vuotta täyttäville tai sitä nuoremmille. Kilpailijan tulee olla suorittamassa ammatillista tutkintoa semifinaalin aikana. Kilpailija voi osallistua kilpailuun useamman kerran. Mikäli ilmoitettu kilpailija on estynyt tulemasta semifinaaliin, voi hänen tilalleen lähettää toisen kilpailijan. Semifinaalissa hankittu oikeus kilpailla finaalissa on henkilökohtainen. Mikäli finaaliin oikeutettu yksilölajin kilpailija ei voi osallistua finaalikilpailuihin, hänen tilalleen kutsutaan ensimmäinen finaalikilpailusta semifinaalissa karsiutunut kilpailija.

Jätä kommentti