Out and About -nykytaidenäyttely taidemuseolla

Spread the love

Varkauden taidemuseon kevätkausi 2017 avautuu yleisölle taiteilijatapaamisella torstaina 26.1. klo 18-20. ”Out and About” on kuuden taiteilijan ryhmänäyttely, joka on syntynyt eri taiteenlajien rajapinnoilla. Taiteilijatapaamisessa ovat näyttelystä kertomassa kuva- ja tekstiilitaiteilija Leena Illukka (s.1962), kuvataiteilijat Tytti Korin (s. 1974) ja Laura Kärki (s.1978) sekä keramiikkataiteilija Katja Kotikoski (s.1973). Ryhmään kuuluvat myös keramiikkataiteilija Saana Murtti (s.1974) ja kuvataiteilija Silja Puranen (s.1961).

Varkauden Taidemuseon kevätkauden 27.1. – 14.5.207 näyttely ”Out and About” tarjoaa erilaisia näkökulmia taiteeseen ja ihmisenä olemiseen. Teosten pohjana ovat taideteolliset alat. Niistä myös välittyy ennakkoluulottomuus ja persoonallisuus materiaalien ja ilmaisun käytössä. Taiteilijakuusikon aiheissa linkittyvät muun muassa ihmisten välinen vuorovaikutus, perhesuhteet, läsnä- ja poissaolo, ihmisen vaikutus ympäristöön, kuvataiteen ja käsityöperinteen vuoropuhelu.

Näyttelyn taiteilijoiden teoksista voi löytää pysähtyneitä hetkiä sekä arvoituksellisia ja absurdeja tarinoita. Teokset tuovat esille elämän kokemuksen ja sen moninaisuuden niin yhteiskunnassa kuin ihmissuhteissa. Teokset haastavat ja yllättävät sekä mielen että tunteen tasolla, ja niistä välittyy ennakkoluulottomuus ja persoonallisuus niin materiaalien käytössä kuin ilmaisussa.

Taiteilijatapaamiseen ja näyttelyyn on vapaa pääsy, Varkauden museot, Wredenkatu 5 A, Varkaus

www.varkaus.fi/museot, sähköposti museot@varkaus.fi

 

Jätä kommentti