Kaksi opiskelijaa Varkauden kampukselta Taitaja2017-semifinaaliin

Spread the love

Valtakunnallinen Taitaja-tapahtuma järjestetään vuosittain. Taitaja2017-kilpailun semifinaaleihin oppilaitokset ilmoittivat määräaikaan mennessä eri lajien kaikkiaan 1548 ammattikoulujen opiskelijaa. Luvussa eivät ole mukana näytöslajien kilpailijat. Parhaat semifinalistit selvittävät tiensä loppukilpailuun.

Ammattitaidon suomenmestaruuskilpailut eli loppukilpailu käydään Helsingin Messukeskuksessa 15.–18.5.2017, jolloin Messukeskus, ja koko kaupunki, on täynnä tämän päivän ja tulevaisuuden huippuosaajia. Nelipäiväinen tapahtuma koostuu SM-ammattitaitokilpailuista sekä yläkoululaisten kädentaitokilpailusta ja erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden ammattitaitokilpailusta. Mestaruuksia ratkotaan yli viidelläkymmenellä eri ammattialalla ja kilpailijoita on mukana yli viisisataa. Vierailijoita odotetaan paikalle yli 80 000.

Itä Suomen alueelta Taitaja 2017-kilpailun Levy- ja hitsaustyöt-semifinaalikilpailuihin on ilmoittautunut 40 kilpailijaa. Kilpailu järjestetään 24.1. Kuopiossa Savon Ammatti- ja aikuisopistolla. Varkauden kampukselta semifinaaliin osallistuvat varkautelainen Eemi Pulliainen ja Niko Vartiainen, kotipaikkanaan Heinävesi.

Taitaja2017 Helsinki on itsenäisyyden juhlavuoden tapahtuma, joka korostaa yhdessä tekemistä ja vastuullisuutta. Tapahtumassa koululainen kohtaa yritysjohtajan ja professori pääsee kokeilemaan kädentaitojaan. Yhteistä on halu näyttää, miten hyviä me yhdessä olemme.

Itsenäisyyden juhlavuoden teema näkyy tapahtumassa mm. katsauksina eri ammattialojen historiaan, nykyhetkeen sekä uusien innovaatioiden kautta myös tulevaisuuteen. Tapahtuman yhteydessä järjestettävissä seminaareissa kuullaan innostavia puheenvuoroja maamme huippuluennoitsijoilta.

Taitaja2017-kilpailun järjestäjänä toimii yhteistyökumppaniensa kanssa Skills Finland ry, joka edistää suomalaisen ammattikoulutuksen ja -osaamisen arvostusta niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Vuonna 1993 perustettu, voittoa tavoittelematon yhdistys tekee yhteistyötä samoja arvoja ja tavoitteita ajavien sidosryhmien kanssa, jotka ovat kiinnostuneet kädentaitojen arvostuksen kohentamisesta. Skills Finland ry:n taustavoimia ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja ammatilliset oppilaitokset sekä keskeiset työmarkkina- ja opetusalan järjestöt.

Eniten huomiota yhdistyksen toimintaa kohtaan kerää vuosittain kansalliset Taitaja-kilpailut. Muun muassa Taitaja-kilpailujen kautta ammattioppilaitosten opiskelijoilla on mahdollisuus päästä valmentautumaan kansainvälisiin ammattitaitokilpailuihin. Skills Finland organisoi Suomen maajoukkueen kilpailumatkan sekä koordinoi ja kehittää valmennusta. Erityishaasteen yhdistykselle tarjosi vuonna 2005 Helsingissä pidettyjen ammattitaidon MM-kilpailujen käytännön järjestelyt.

Jätä kommentti