Suomen juhlavuosi käynnistyi yhteistuumin

Spread the love

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Lähtölaskenta juhlavuoteen. Suomi 100-vuotias vuonna 2017. Varkaudessa Päiviönsaaren alueella valmistauduttiin maamme juhlavuoteen jo Uudenvuodenaaton iltaseitsemästä lähtien – teemalla ”Yhdessä”.

Varkauden Kotiseutukeskus oli juhlavalaistuksessaan ja Väentuvan puolella oli mahdollisuus valaa tinoja, nauttia mehutarjoilusta ja vaikkapa piirtää. Varkaus starttasi Suomen juhlavuoteen Päiviönsaaren kohdevalaistuksilla ja välistä tunsi kulkevansa ikään kuin satumetsässä – keskellä kaupunkia.

Iltakahdeksan paikkeilla Varkauden Soittokunta puhalsi ilmoille juhlafanfaarin ja illan yhteistä ohjelmaa johdatteli Teatteriryhmä Nimettömien Tommi J. Taskinen. Taidekeskus Väinölällä ja Varkauden museoilla oli avoimet ovet – hyvin väkeä olikin tutustumassa näyttelyihin. Toisaalla eli Warkaus-salin aularavintolassa uutta vuotta oltiin ottamassa vastaan tanssiaisten merkeissä.

Oheiset kuvat ovat alkuillalta – kuten myös kuva ilotulituksesta klo 21. Sittemmin ennen vuodenvaihdetta Suomi100-juhlavuoden avajaispuheen piti kaupunginjohtaja Hannu Tsupari ja muutama minuutti ennen puoltayötä kajautettiin ilmoille Maamme-laulu – toivomuksena olikin, että kaikki kajauttaisivat laulun omassa tykönään – kuitenkin yhdessä.

Siitä uusi vuosi läksi käyntiin. Toivotaan, että yhdessä teemme tästä Suomen juhlavuodesta hyvän vuoden itsellemme ja kaikille kansalaisille!

Vesa Moilanen

Jätä kommentti