Mikko Kivinen isännöimään maailman pohjoisinta ukulelefestivaalia

Spread the love

Näyttelijä-muusikko Mikko Kivinen saapuu isännöimään Leppävirran Vesileppiksessä 20.-22.1.2017 järjestettävää Tropical Winter Ukulele Festiä. Nelikielinen pikkukitara on Kiviselle tuttu, sillä hän on soittanut ukulelea parilla tuhannella Lapinlahden Linnut -yhtyeen keikalla.

– Uke tuli kuvioihin Lapinlahden Linnuissa alun perin visuaalisista syistä: näytti hauskalta, kun iso mies soitti pientä soitinta. Se paljastui myöhemmin hienoksi ja monipuoliseksi soittimeksi, joka taipuu niin rytmi- ja sointu- kuin melodiasoittimeksikin, Kivinen kuvailee.

Riemukkaassa keskitalven tapahtumassa esiintyvät Suomen merkittävimmät ukuleleorkesterit ja kuusi kansainvälistä artistia: italialaiset Jashgawronsky Brothers ja Francesco Albertazzi sekä englantilaiset The Mersey Belles, Ukiverse, Liam Capper-Starr ja Rob Collins. Festivaaleilla järjestetään myös Suomi 100 -teemaisia tapahtumia, ukuleletyöpajoja ja yhteissoittoa. Tapahtuma järjestetään Vesileppiksessä toista kertaa.

– Tropical Winter Ukulele Fest on hieno todiste siitä, että Suomi on siirtymässä kohti vapautumisen aikaa, Kivinen sanoo.

Tropical Winter Ukulele Fest edeltää Varkaudessa ja Iisalmessa 16.–19.1. järjestettävä esifestivaali työpajoineen ja esityksineen.

Mikko Kivinen on esiintynyt muiden muassa Helsingin kaupunginteatterissa, Tampereen teatterissa ja Tampereen komediateatterissa sekä lukuisissa televisiosarjoissa ja menestyselokuvissa.

Tarkempi ohjelma löytyy osoitteesta www.tropicalwinterukulelefest.fi.

Jätä kommentti