Museoilla yleisöopastus 50-luvun näyttelyyn

Spread the love

”Varkauden iloinen 50-luku”- valokuva- ja esinenäyttelyyn on mahdollisuus tutustua maksuttomalla yleisöopastuksella torstaina 24.11. klo 17.

Sodan jälkeistä Suomea leimasi jälleenrakennus, usko tulevaisuuteen ja kehitykseen. Sama toistui Varkauden mittakaavassa. Vahva usko teollisuuden ja kaupungin kasvuun loi positiivista henkeä, joka näkyi runsaana osallistumisena ja tapahtumien paljoutena.

Suuret ikäluokat tulivat kouluikään ja syntyivät nuorison oma kulttuuri ja tavat. Perinteiset arvot olivat kunniassaan, lapset kasvatettiin pysymään kurissa ja herran nuhteessa ja luokkayhteiskunta oli edelleen voimissaan.

Yleisöopastuksen yhteydessä katsotaan hauska lyhytfilmi yrittäjien kulkueesta vuodelta 1958. Mahdollisuus myös kuvauttaa itsensä 50-luvun olohuoneessa. (Ks. kuva.)

Kuva: Vesa Moilanen

Jätä kommentti