Red Nose Companyn ”Punainen viiva” kiertueella

Spread the love
Punainen viiva - Zin (Timo Ruuskanen ja Mike (Tuukka Vasama). (Kuva: Red Nose Company, kuvaaja: Tero Ahonen)
Punainen viiva – Zin (Timo Ruuskanen ja Mike (Tuukka Vasama). (Kuva: Red Nose Company, kuvaaja: Tero Ahonen)

Loistavat arvostelut saanut Red Nose Companyn ”Punainen viiva” on lähtenyt kiertueelle myös Savoon marras-joulukuussa. Kuopion kaupunginteatterissa esitys on torstaina 10.11. ja Mikkelin teatterissa lauantaina 12.11. Varkauden Teatterissa ”Punainen viiva” on keskiviikkona 14.12. Vuonna 2017 Punaisen viivan kiertue jatkuu ympäri Suomen osana Valtioneuvoston Suomi 100- ohjelmistoa. Pieksämäellä Kulttuurikeskus Poleenissa esitykset ovat torstaina 2.2.2017 ja perjantaina 3.2.2017.

Tekijätiimi on sama kuin ylistetyssä Juoksuhaudantie-esityksessä eli näyttelijät Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama sekä ohjaaja Otso Kautto. Kiertueen ajan klovnien matkaa ympäri Suomen pääsee seuraamaan sosiaalisessa mediassa suorien RNC Live -lähetysten kautta.

Punaisen viivan ensi-ilta nähtiin Helsingissä Teatteri Avoimissa Ovissa 22.1.2016. Esitys on vieraillut kaupunginteattereissa Lahdessa, Riihimäellä ja Kajaanissa. Esitys on Red Nose Companyn ja Teatteri Quo Vadiksen yhteistuotanto.

”Punainen viiva” on esitys äänestämisestä, tasa-arvosta ja politiikan mahdottomuudesta. Klovnien tulkinnassa tuska ja ahdistus korvataan komiikalla ja pop-musiikilla. Näyttelijä Tuukka Vasaman sanoin: ”Suomalainen tragedia ei ole ollut koskaan näin hauskaa.”

Klovnit tuovat Ilmari Kiannon klassikon lähelle tämän päivän katsojaa ja kysyvät tavallisen ihmisen kysymyksiä: Miten politiikka meihin vaikuttaa? Millaiset ovat vaikutusmahdollisuutemme? Onko mahdollista toimia sekä yhteiskunnan että omien lähimmäisten hyväksi? Punaisen viivan rinnalla esityksessä kulkee Kiannon uskomaton elämäntarina.

Kahden klovnin saumaton yhteispeli on hurmannut sekä yleisöt että kriitikot. Ruuskasen ja Vasaman edellinen esitys, Kari Hotakaisen romaaniin perustuva ”Juoksuhaudantie”, on nähty jo 70 kertaa eri puolilla Suomea. Työryhmän täydentää ohjaaja Otso Kautto, kansainvälisesti tunnustetun Teatteri Quo Vadis -ryhmän perustaja, jonka ohjauksia on nähty mm. Kansallisteatterissa ja Lahden Kaupunginteatterissa.

Kiertue sosiaalisessa mediassa RNC Live: Mike ja Zin lähettävät ennen esitystä ja väliajalta RNC live – lähetyksiä, jotka tulevat jakoon Facebook-sivulle (www.facebook.com/rednosecompany.fi ), YouTubeen (bit.ly/YouTubeRNC), Twitteriin (rednosefi) ja Periscopeen (rednosefi).

Red Nose Company Red Nose Company on helsinkiläinen ammattiteatteri, joka on toiminut vuodesta 2005 (aiemmin nimellä RedNoseClub). Improvisoinnilla on ryhmän tyylilajissa tärkeä osuus.

Punainen viiva-esityksen ikäsuositus on 14-vuotiaasta ylöspäin ja esityksen kesto on noin kaksi tuntia, sisältäen väliajan.

Jätä kommentti