Reggaeta Venäjän Karjalasta

Spread the love

Kuterma on reggaeta soittava yhtye Venäjän Karjalasta. Se on perustettu v. 2005 Petroskoin valtionkonservatoriossa opiskelleiden ammattimuusikoiden voimin. Alusta pitäen Kuterman kantavana voimana ja lauluntekijänä on toiminut Dmitri Romanenko. Bändi kuvailee itseään positiivisen musiikin orkesteriksi, tuo ilmaisu kertookin olennaisimman sen taiteellisesta otteesta. Itse nimi tarkoittaa suomeksi ratkiriemukasta “sekamelskaa”.

Kuterman soittotyyli on polveilevaa, se on useiden eri tyylien – reggaen, skan, rockin, cumbian ja bossa novan – mehukas ja taitavasti höystetty soppa. Kappaleiden reipas vire saa masentuneet mielet ryhdistäytymään ja itkevät sielut hymyilemään, pirteät rytmit puhaltavat uupuneeseen kulkijaan voimaa ja lataavat kaikkien akut äärimmilleen! Kuterma on varsin pidetty orkesteri kotimaassaan, se on ollut useiden kevyen musiikkifestivaalien kunnioitettu arvovieras. Yhtyeen jokainen konsertti on silkkaa juhlaa, joka täyttää kuuntelijat terveellä hyvyydellä ja positiivisella elämänvoimalla.

Kuterma esiintyy kulttuurikeskus Poleenissa 27.10. klo 19.

Jätä kommentti