Varkauden elokuvaohjelmista 16.–22.9.2016

Spread the love

Maxim 1

Uudessa Rölli-elokuvassa RÖLLI JA KAIKKIEN AIKOJEN SALAISUUS ystävysten Rölli ja Juurakko-tyttö uteliaisuus herää, kun he kuulevat salaperäisestä paikasta nimeltä Kaikkien Aikojen Alku. Rölli ja Juurakko heittäytyvät yhteiseen seikkailuun ja lähtevät uskomattomalle matkalle kohti Kaikkien Aikojen Alkua, yli lumihuippuisen Ikivuoriston, läpi satumaisen Ikimetsän ja lämpöä väreilevän Ikiaavikon. He purjehtivat kaarnalautalla valtavien Kelluvien kallioiden ohi ja löytävät tiensä sinisenä välkehtivälle Loputtomalle merelle. Unohtumaton seikkailu opettaa ystävyksille, että suuria haaveita ei voi saavuttaa pelkällä uhmalla ja itsepäisyydellä. Elämässä tarvitaan myös ymmärrystä ja oikeudenmukaisuutta. Ihastuttavan Rölli-elokuvan on ohjannut Taavi Vartia, ja pääosissa nähdään mm. Allu Tuppurainen, Linnéa Röhr, Alina Tomnikov, Amos Brotherus, Turkka Mastomäki, Krista Kosonen, Iina Kuustonen ja Kai Lehtinen.

RÖLLI JA KAIKKIEN AIKOJEN SALAISUUS
Maxim 1
Suomen ensi-ilta!
Pe klo 17.15
La – su klo 15.30 ja 17.15
Ma – ke klo 17.15
To klo 13.30 ja 17.15
Sallittu Esitys n. 1h20min
(Levitys: Nordisk Film)

Maailman suosituin sinkku on jälleen täällä! Bridget Jonesin elämä jatkuu vauhdikkain kääntein romanttisessa komediassa BRIDGET JONES’S BABY kun Bridget huomaa olevansa raskaana. Niin kuin aiemminkin, miehet aiheuttavat pulmia Bridgetin elämässä; kuka heistä lopulta onkaan tulevan lapsen isä? Hilpeän hauskan elokuvan on ohjannut Sharon Maguire, ja pääosia esittävät Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey, Emma Thompson, Jim Broadbent, Gemma Jones ja Celia Imrie.

BRIDGET JONES’S BABY
Maxim 1
Suomen ensi-ilta!
Pe – to joka ilta klo 19.00
K7 Esitys 2h3min
(Levitys: Finnkinon teatterilevitys)

Maxim 2

Ahvenanmaan noitavainot vuonna 1666. Kaikkiaan 16 naista saa syytteen noituudesta ja ”liitosta paholaisen kanssa”.

Tositapahtumiin perustuvan TULEN MORSIAN -elokuvan pääosassa nähdään rohkea ja omapäinen, nuori Anna, joka asettuu uhmaamaan saaren uuden kihlakunnantuomari Psilanderin aloittamia puhdistuksia.

Kätilö Valpurin kasvattityttärenä Annasta koulutetaan kylän seuraavaa parantajaa. Anna valitsee kuitenkin piian pestin uuden kihlakunnantuomarin palveluksessa ja ajautuu tapahtumien keskipisteeseen. Psilander on saanut tehtäväkseen puhdistaa Ahvenanmaan pakanallisista tavoista ja mustasta magiasta lopullisesti. Myrskyn silmään joutuu Valpurin lisäksi Anna.

Nuorella Annalla on palava halu löytää tosi rakkaus. Hän päättää rakastua jo naimisissa olevaan Eliakseen, mutta miehen intohimo sammuu nopeasti. Yksin jätetty Anna päätyy mustasukkaisuudessaan ilmiantamaan Eliaksen vaimon, Rakelin, noitana. Kylän naisia vangitaan Kastelholman linnaan epäiltynä liitosta paholaisen kanssa, heidän joukossaan Annan ilmiantama Rakel. Tästä alkaa Annan yksinäinen taistelu hirveän tekonsa sovittamiseksi.

Saara Cantellin ohjaaman elokuvan pääosissa Tuulia Eloranta, Kaija Pakarinen, Magnus Krepper, Lauri Tanskanen, Elin Pettersdottir, Claes Malmberg, Antti Reini, Johanna af Schultén, Maria Sid ja Pirkko Hämäläinen.

TULEN MORSIAN
Maxim 2
2. viikko, kiirehdi!
Su klo 14.00
To klo 18.00
K12 Esitys 1h 50min
(Levitys: Nordisk Film)

SUFFRAGETTE on huippunäyttelijöiden kannattelema, ylistetty draama brittiläisten suffragettien eli naisten äänioikeutta ajaneen liikkeen toiminnasta 1910-luvun Britanniassa.

Elokuvan pääroolissa loistaa Carey Mulligan. Hän on peloton ja oikeudentajuinen Maud, josta tulee nousevan naisliikkeen kantava voima. Maailman muuttaminen vaatii äärimmäisiä keinoja, ja niitä nämä naiset eivät epäröi käyttää.

Abi Morganin käsikirjoittaman ja Sarah Gavronin ohjaaman elokuvan muissa keskeisissä rooleissa nähdään joukko ykkösrivin näyttelijöitä: Helena Bonham Carter, Meryl Streep, Ben Whishaw, Brendan Gleeson, Romola Garai, Anne-Marie Duff ja Samuel West.

SUFFRAGETTE
Maxim 2
Matinea!
Su klo 16.15
Ti klo 16.45
K12 Esitys 1h 46 min
(Levitys: Future Film)

SULLY – UROTEKO HUDSON-JOELLA on Oscar-voittaja Clint Eastwoodin ohjaama draama, jonka pääosassa nähdään Oscar-voittaja Tom Hanks kapteeni Chesley “Sully” Sullenbergerina.

Tammikuun 15. päivänä 2009 maailma todisti urotekoa Hudson-joella, kun kapteeni “Sully” Sullenberger liu’utti toimintakyvyttömän koneen hyiseen Hudson-jokeen pelastaen 155:n koneessa olleen hengen. Vaikka kansa ja media nostivat Sullyn suureksi sankariksi ennennäkemättömän lentosuorituksen johdosta, tapahtumasta aloitettiin tutkinta, joka uhkasi tuhota hänen maineensa ja uransa.

SULLY – UROTEKO HUDSON-JOELLA
Maxim 2
2. ja viimeinen viikko!
Pe, la ja ma klo 18.15
K7 Esitys 1h 36min
(Levitys: SF Studios Finland)

Viihdyttävä elokuva FLORENCE on tositarina Florence Foster Jenkinsistä, legendaarisesta new yorkilaisesta perijättärestä ja seurapiirirouvasta, joka sinnikkäästi tavoitteli unelmaansa tulla suureksi oopperalaulajaksi. Hän piti ääntään kauniina, eikä tiennyt sen kuulostavan muiden korvissa jopa humoristisen hirveältä. Hänen ”aviomiehensä” ja managerinsa, St Clair Bayfield, aristokraattinen englantilainen näyttelijä, oli päättänyt suojella rakasta Florenceaan totuudelta. Mutta kun Florence päätti järjestää julkisen konsertin Carnegie Hallissa 1944, St Clair tiesi kohdanneensa suurimman haasteensa.

Stephen Frearsin ohjaaman elokuvan päätähtinä nähdään Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg ja Rebecca Ferguson.

FLORENCE
Maxim 2
3. viikko – kiirehdi!
La klo 16.15
Su klo 18.15
To klo 13.00
Sallittu Esitys 1h 51min
(Levitys: SF Studios Finland)

Maxim 3

Disneyn suosikkiklassikon ”Nemoa etsimässä” –merimaailmaan sijoittuvan uutuusseikkailun DORIA ETSIMÄSSÄ pääosassa on huonomuistinen välskärikala Dori, joka elää onnellista elämää riutalla yhdessä Marlinin ja Nemon kanssa. Kun Dori sitten yhtäkkiä muistaa, että sillä on perhe, joka saattaa kaivata sitä kolmikko lähtee yhdessä huikealle seikkailulle valtameren halki etsimään Dorin vanhempia. Matkallaan, ja ennen kaikkea perillä Kalifornian arvostetussa merieläinpuistossa, he kohtaavat monia mielenkiintoisia meriotuksia. Puiston sokkeloissa seikkaillessaan Dori ja hänen ystävänsä huomaavat myös, miten taianomaisia asioita voi yllättäen löytää omista puutteistaan, ystävistään ja perheestään. Elokuvan on ohjannut Andrew Stanton, ja suomalaisääninä kuullaan mm. Ona Kamu, Tom Pöysti, Pertti Sveholm, Anna-Maija Tuokko, Sampo Kovalainen, Jukka Puotila, Milka Ahlroth, Risto Kaskilahti ja Jussi Lampi.

Dori-elokuvan alussa nähdään lyhytelokuva Piper, tarina nälkäisestä linnunpoikasesta, joka lähtee ensimmäistä kertaa etsimään ruokaa rannalta.

DORIA ETSIMÄSSÄ 3D JA 2D
Maxim 3
4. viikko – kiirehdi!
2D-versio, suomeksi puhuttu: La – su klo 15.45
2D-versio englanniksi, tekstitetty suomeksi: Ti klo 19.15
K7/täysi-ikäisen seurassa K4 Esitys 1h43min
(Levitys: Walt Disney Studios)

Tuukka Temosen ohjaama TEIT MEISTÄ KAUNIIN kertoo huippusuositun Apulanta-yhtyeen syntytarinan.

Ala-asteikäinen Toni Wirtanen muuttaa isänsä kuoltua äitinsä Mervin kanssa Heinolaan. Muutamaa vuotta myöhemmin Toni tutustuu Lautalan Anttiin, jonka kanssa perustaa punk-bändin. Pian mukaan liittyy Antin ystävä Simo ”Sipe” Santapukki ja bändi saa nimekseen ”Apulanta”. Mukaan liittyy myös punk-henkinen Mandy, joka sekoittaa bändin poikien elämän.

Samaan aikaan kun Suomi devalvoi ja markka pistetään kellumaan, Apulannan pojat kokevat nuoruuden kasvukivut, elämän raadollisuuden sekä ensirakkauden kipeät haavat. Kaiken tuon alla Apulanta itsessään vahvistuu vahvistumistaan ja rikkoo lopulta tiensä koko kansan tietoisuuteen.

Elokuva pohjautuu tositapahtumiin ja kertoo paitsi Apulannan syntytarinan, myös poikien kasvutarinat sekä antaa läpileikkauksen 90-luvun lamaan.

Pääosissa ovat Roope Salminen, Mimosa Willamo, Iiro Panula, Tatu Sinisalo, Laura Malmivaara, Tommi Taurula, Lorenz Backmann, Olga Temonen ja Lotta Backlund ja sivurooleissa Tuukka Temonen, Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki.

TEIT MEISTÄ KAUNIIN
Maxim 3
2. viikko!
Pe – ti klo 18.00
Ke klo 18.15
To klo 13.15 ja 18.15
K7 Esitys 1h 51min
(Levitys: Kuusan Kino)

Jätä kommentti