Harjurannan Kyläyhdistys mukana Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmassa

Spread the love
Harjurannan Kylätupa on monien tapahtumien keskuspaikkana. Avoimet Kylät-päivän aikana 11.6. teemana oli muun muassa turvallisuus, joka on vahvasti mukana Harjurannan Kyläyhdistyksen toiminnoissa. (Kuva: Vesa Moilanen.)
Harjurannan Kylätupa on monien tapahtumien keskuspaikkana. Avoimet Kylät-päivän aikana 11.6. teemana oli muun muassa turvallisuus, joka on vahvasti mukana Harjurannan Kyläyhdistyksen toiminnoissa. (Kuva: Vesa Moilanen.)

Valtioneuvoston kanslia on 8. syyskuuta 2016 liittänyt Harjurannan Kyläyhdistys ry:n hankkeen Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan. Kyläyhdistys on saanut päätöksen asiasta 12. syyskuuta.

Työnimeltään ”Yhdessä Harjurannalla 1917-2017 ”-hanke koostuu kolmesta osasta. Laajin niistä on Harjurannan kylää vuosina 2016-2017 kuvaava dokumentti, jonka tavoitteena on kertoa noin 600 asukkaan kylän elämästä Varkauden läheisyydessä. Kuvaukset alkavat kuluvana syksynä ja dokumentin ensi-ilta on Harjurannalla joulukuussa 2017.

Toinen osa hankkeesta esittelee Harjurannan historiaa valokuvin ja esinein näyttelyssä, joka on esillä Kylätuvalla Harjurantapäivänä 29.7.2017. Kolmas osa muodostuu Harjurantapäivänä kuultavista luennoista, jotka käsittelevät kylän historian tapahtumarikkaita vaiheita.

Kyläyhdistys ottaa syksyn aikana käyttöön laajemmin sosiaalisen median palveluja ja osallistaa eri ikäisiä mukaan hankkeeseen. Dokumenttia varten on perustettu työryhmä ja toteutuksesta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä kyläyhdistyksen puheenjohtaja Riika Paukkoseen, Mankilansaarentie 178 B, 78710 Varkaus, puh. 0400 663813.

[sam id=4 codes=’false’]

Jätä kommentti