Varkauden elokuvaohjelmisto 2.–8.9.2016

Spread the love

Maxim 1

Disneyn suosikkiklassikon ”Nemoa etsimässä” –merimaailmaan sijoittuvan uutuusseikkailun DORIA ETSIMÄSSÄ pääosassa on huonomuistinen välskärikala Dori, joka elää onnellista elämää riutalla yhdessä Marlinin ja Nemon kanssa. Kun Dori sitten yhtäkkiä muistaa, että sillä on perhe, joka saattaa kaivata sitä kolmikko lähtee yhdessä huikealle seikkailulle valtameren halki etsimään Dorin vanhempia. Matkallaan, ja ennen kaikkea perillä Kalifornian arvostetussa merieläinpuistossa, he kohtaavat monia mielenkiintoisia meriotuksia. Puiston sokkeloissa seikkaillessaan Dori ja hänen ystävänsä huomaavat myös, miten taianomaisia asioita voi yllättäen löytää omista puutteistaan, ystävistään ja perheestään. Elokuvan on ohjannut Andrew Stanton, ja suomalaisääninä kuullaan mm. Ona Kamu, Tom Pöysti, Pertti Sveholm, Anna-Maija Tuokko, Sampo Kovalainen, Jukka Puotila, Milka Ahlroth, Risto Kaskilahti ja Jussi Lampi.

Dori-elokuvan alussa nähdään lyhytelokuva Piper, tarina nälkäisestä linnunpoikasesta, joka lähtee ensimmäistä kertaa etsimään ruokaa rannalta.

DORIA ETSIMÄSSÄ 3D JA 2D
Maxim 1
2. viikko!
3D-versio, suomeksi puhuttu: Pe klo 17.00, Su klo 16.30, Ma, ke ja to klo 17.00
2D-versio, suomeksi puhuttu: La klo 16.30, Ti klo 17.00
K7/täysi-ikäisen seurassa K4 Esitys 1h43min
(Levitys: Walt Disney Studios)

Renny Harlinin ohjaama SKIPTRACE on kiinalais-hongkongilais-yhdysvaltalainen yhteistuotanto. Hervottoman toimintaelokuvan päärooleissa nähdään Jackie Chan ja Johnny Knoxville. Harlinin ohella elokuvaan tuo suomalaisväriä Johnny Knoxvillen tyttöystävänä elokuvassa vilahtava Sara Forsberg.

Hongkongilaisetsivä Bennie Chan on yrittänyt napata pahamaineista rikospomoa, Victor Wongia jo vuosikausia. Kun Wongin käskyläiset alkavat kiusata Bennien sukulaistyttöä Samanthaa, on Bennien etsittävä käsiinsä ainoa mies, joka häntä voi auttaa: paljon ja nopeasti puhuva amerikkalainen uhkapeluri Connor Watts. Connorin löydyttyä epätodennäköinen taistelupari aloittaa viihdyttävän ja vaarallisen seikkailun Mongolian lumisilta vuorilta Gobin autiomaan hiekkadyyneille.

SKIPTRACE
Maxim 1/3
Suomen ensi-ilta!
Pe klo 19.15
La – su klo 18.45
Ma – ti klo 19.00
Ke – to klo 18.30 (Ke – to Maxim 3)
K12 Esitys 1h 47min
(Levitys: Future Film)

Tuukka Temosen ohjaama TEIT MEISTÄ KAUNIIN kertoo huippusuositun Apulanta-yhtyeen syntytarinan.

Ala-asteikäinen Toni Wirtanen muuttaa isänsä kuoltua äitinsä Mervin kanssa Heinolaan. Muutamaa vuotta myöhemmin Toni tutustuu Lautalan Anttiin, jonka kanssa perustaa punk-bändin. Pian mukaan liittyy Antin ystävä Simo ”Sipe” Santapukki ja bändi saa nimekseen ”Apulanta”. Mukaan liittyy myös punk-henkinen Mandy, joka sekoittaa bändin poikien elämän.

Samaan aikaan kun Suomi devalvoi ja markka pistetään kellumaan, Apulannan pojat kokevat nuoruuden kasvukivut, elämän raadollisuuden sekä ensirakkauden kipeät haavat. Kaiken tuon alla Apulanta itsessään vahvistuu vahvistumistaan ja rikkoo lopulta tiensä koko kansan tietoisuuteen.

Elokuva pohjautuu tositapahtumiin ja kertoo paitsi Apulannan syntytarinan, myös poikien kasvutarinat sekä antaa läpileikkauksen 90-luvun lamaan.

Pääosissa ovat Roope Salminen, Mimosa Willamo, Iiro Panula, Tatu Sinisalo, Laura Malmivaara, Tommi Taurula, Lorenz Backmann, Olga Temonen ja Lotta Backlund ja sivurooleissa Tuukka Temonen, Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki.

TEIT MEISTÄ KAUNIIN
Maxim 1
Suomen ensi-ilta keskiviikkona 7.9.
Ke – to klo 19.15
K7 Esitys 1h 51min
(Levitys: Kuusan Kino)

Maxim 2

Juho Kuosmasen ohjaama HYMYILEVÄ MIES on tositapahtumien innoittama elokuva Olli Mäestä, jolla on edessään elämänsä tilaisuus. Hän ottelee kahden viikon kuluttua maailmanmestaruudesta Olympiastadionilla. Ottelu on ensimmäinen ammattilaisnyrkkeilyn suurtapahtuma Suomessa ja Ollin ystävä Elis Ask, itsekin aikoinaan menestyksekäs nyrkkeilijä ja nyttemmin valmentaja, on tehnyt kaikkensa saadakseen MM-ottelun Suomeen: Olli joutuu ottelemaan normaalia alemmassa painoluokassa, ja stadionin katsomo pitää saada täyteen kulujen kattamiseksi. Kaikki on kiinni Ollista.

Mutta Ollilla on ongelma. Kesken intensiivisimmän harjoittelukauden hän oivaltaa rakastuneensa palavasti Raijaan (Oona Airola). Keskiyön auringon maaseutumaisemista Helsingin kiireiseen vilinään joutuva Olli olisi mieluummin Raijan kanssa kuin jatkuvan harjoittelun lisäksi juttelemassa sponsorien kanssa ja esiintymässä kisavalmisteluja taltioivalle kuvausryhmälle.

Hymyilevä mies on uuden elokuvantekijäsukupolven tinkimätön ja humoristinen taidonnäyte. Ajan henkeä hehkuva, 16 millimetrin filmille kuvattu mustavalkoinen elokuva sai maailmanensi-iltansa toukokuussa Cannesin elokuvajuhlilla ja voitti siellä arvostetun Un Certain Regard -sarjan pääpalkinnon.

Elokuvan pääosissa ovat Jarkko Lahti, Oona Airola sekä Eero Milonoff.

Elokuva aloittaa syksyn Hopeatähti-sarjan. Hopeatähti-näytöksessä vierailee elokuvan ohjaaja Juho Kuosmanen.

HYMYILEVÄ MIES
Maxim 2/1
Suomen ensi-ilta/ Hopeatähti
Pe klo 17.15
La – su klo 17.00
Ti klo 18.30
To klo 13.00 Hopeatähti (Maxim 1)
K7 Esitys 1h 33min
(Levitys: B-Plan Distibution)

Kesäkuun viidentenä vuonna 1960 syrjäisen Bodomjärven rannalla tapahtui eräs Suomen rikoshistorian raaimmista joukkomurhista. Neljä nuorta joutui teltassaan järjettömän hyökkäyksen kohteeksi. Tekijää ei koskaan saatu kiinni.

Puoli vuosisataa myöhemmin neljä nuorta leiriytyy samalle nuotiopaikalle rekonstruoimaan joukkomurhan minuutti minuutilta, tarkoituksenaan ratkaista selvittämätön veriteko. Yön edetessä tytöille paljastuu, että pelkkä rekonstruktio ei riitä pojille. Totuudet paljastuvat. Jokaisen retkeilijän pahin painajainen käy toteen.

He ovat yksin, vailla apua. On selvittävä aamuun, hinnalla mihin hyvänsä.

Tänä yönä… Tytöt vastaan pojat. Murhaleikki voi alkaa…

Taneli Mustosen ohjaaman BODOM -kauhuelokuvan pääosissa ovat Mikael Gabriel, Mimosa Willamo, Nelly Hirst-Gee sekä Santeri Helinheimo Mäntylä.

BODOM
Maxim 2
3. ja viimeinen viikko!
Pe klo 19.30
La – su klo 19.00
Ma klo 18.30
K16 Esitys 1h 25 min
(Levitys: Future Film)

Maxim 3

Viihdyttävä elokuva FLORENCE on tositarina Florence Foster Jenkinsistä, legendaarisesta new yorkilaisesta perijättärestä ja seurapiirirouvasta, joka sinnikkäästi tavoitteli unelmaansa tulla suureksi oopperalaulajaksi. Hän piti ääntään kauniina, eikä tiennyt sen kuulostavan muiden korvissa jopa humoristisen hirveältä. Hänen ”aviomiehensä” ja managerinsa, St Clair Bayfield, aristokraattinen englantilainen näyttelijä, oli päättänyt suojella rakasta Florenceaan totuudelta. Mutta kun Florence päätti järjestää julkisen konsertin Carnegie Hallissa 1944, St Clair tiesi kohdanneensa suurimman haasteensa.

Stephen Frearsin ohjaaman elokuvan päätähtinä nähdään Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg ja Rebecca Ferguson.

FLORENCE
Maxim 3/2
Suomen ensi-ilta!
Pe – to klo 18.00 (pe – ti Maxim 3, ke – to Maxim 2)
Sallittu Esitys 1h 51min
(Levitys: SF Studios Finland)

Oletko koskaan miettinyt, mitä lemmikkisi puuhaa kaiket päivät yksin kotona? Hillitön animaatioelokuva LEMMIKKIEN SALAINEN ELÄMÄ kertoo, mitä koirien, kissojen ja muiden karvaturrien maailmassa todella tapahtuu!

Lemmikkien salainen elämä on Illumination Entertainmentin ja Universal Picturesin viides yhteinen animaatio.

Suomenkielisinä ääninä elokuvassa ovat mm. Paavo Kerosuo, Stan Saanila, Roope Salminen, Hanna Kaila, Timo Torikka, Sanna Stellan, Heljä Heikkinen, Jani Alkio, Peter Pihlström, Juhani Rajalin, Petrus Kähkönen, Joonathan Kettunen ja Riku Nieminen.

Elokuvan alkukuvana nähdään lyhytelokuva ”Kätevät kätyrit”.

LEMMIKKIEN SALAINEN ELÄMÄ 3D JA 2D
Maxim 3
5. viikko, kiirehdi!
3D–versio, suomeksi puhuttu: La klo 16.00
2D-versio, suomeksi puhuttu: Su klo 16.00
K7/täysi-ikäisen seurassa K4 Esitys 1h 31 min
(Levitys: Finnkinon teatterilevitys)

Jätä kommentti