Hopeatähti-sarja käynnistyy Maximissa

Spread the love

Syksyn Hopeatähti-sarja Varkauden Maximissa avataan kotimaisella Cannes-voittajalla ja mukana näytöksessä ohjaaja Juho Kuosmanen.

Varkauden Maximin syksyn Hopeatähti-kausi alkaa torstaina 8. syyskuuta. Ikäihmisille suunnatussa, mutta kaikille avoimessa sarjassa nähdään kuusi hienoa elokuvaa, joista kolme on kotimaisia uutuuksia. Sarja tekee yhteistyötä Kuopion Hopeatähdet-festivaalin kanssa ja tämä yhteistyö tuo marraskuussa mukanaan kaksi kiinnostavaa luentoa Hopeatähti-näytösten yhteyteen.

Muut Hopeatähti-näytökset alustaa tuttuun tapaan Tapio Tuomainen.

Hopeatähti-sarjan avaa viime keväänä Cannesissa voittanut kotimainen elokuva ”Hymyilevä mies”, joka on tositapahtumiin perustuva tarina legendaarisesta nyrkkeilijä Olli Mäestä. Mäki oli ensimmäinen nyrkkeilyn maailmanmestaruudesta otellut suomalainen. Kesken tiukimman otteluun valmistautumisen rakkaus astuu kuvaan mukaan ja huolellisesti rakennettu kuvio uhkaa mennä uusiksi. Elokuvan pääosissa nähdään Jarkko Lahti, Oona Airola ja Eero Milonoff.

Elokuvan ohjaaja Juho Kuosmanen vierailee Hopeatähti-esityksessä kertomassa elokuvasta ja vastaamassa yleisön kysymyksiin.

Tositapahtumiin perustuvan elokuvan ”Tulen morsian”-tapahtumat sijoittuvat vuoden 1666 Ahvenanmaalle, noitavainojen aikaan. Nuori Anna rakastuu naimisissa olevaan mieheen ja mustasukkaisuuksissaan ilmiantaa tämän vaimon noitana. Tästä alkaa Annan yksinäinen taistelu hirveän tekonsa sovittamiseksi. Elokuvan on ohjannut Saara Cantell ja pääosia esittävät mm. Tuulia Eloranta ja Lauri Tanskanen.

Anja Kaurasen (nyk. Snellman) samannimiseen menestysromaaniin perustuva kotimainen elokuva ”Syysprinssi” kertoo kahden nuoren kirjailijanalun kiihkeän rakkaustarinan, josta tulee molemmille elämän mullistava kokemus. Elokuvan on ohjannut Alli Haapasalo, ja pääosissa nähdään Lauri Tilkanen ja Laura Birn.

”Viimeinen tango” on tarina tangomaailman kuuluisimmasta pariskunnasta ja heidän rakkaudestaan toisiinsa ja tanssiin. Maria Nieves Rego (81) ja Juan Carlos Copes (84) tapasivat toisensa teini-ikäisinä, ja tanssivat yhdessä miltei 50 vuotta. Elokuvassa he kertovat myrskyisästä suhteestaan joukolle nuoria tanssijoita ja koreografeja, jotka tulkitsevat heidän elämänsä suuret hetket upeiksi tansseiksi valkokankaalle. Se on kaunis, liikuttava ja unohtumaton tarina tangon hengestä ja sydämestä. Elokuvan on ohjannut German Kral, pääosissa nähdään Maria Nieves Rego ja Juan Carlos Copes. Näytöksessä vierailee taideterapeutti Riitta Pasanen, jonka alustus alkaa ennen näytöstä klo 12.15.

Whit Stillmanin hilpeän Jane Austen-filmatisoinnin ”Love & Friendship” pääosassa häärii kaunis, mutta epäonnisen rahaton nuori leski Lady Susan. Keinoja kaihtamatta hän pyrkii parantamaan omaansa ja tyttärensä asemaa seurapiireissä niin taloudellisesti kuin rakkauselämänkin kannalta. Riemastuttava elokuva perustuu Jane Austenin kirjeromaaniin Lady Susan, joka on julkaistu suomeksi nimellä Tahot ja toiveet. Elokuvan pääosia esittävät Kate Beckinsale, Chloë Sevigny, Xavier Samuel, Emma Greenwell, Tom Bennett ja Stephen Fry. Esityksen alustaa Jane Austenin tuotantoon perehtynyt Helka-Maija Vehmas, jonka alustus alkaa ennen näytöstä klo 12.15.

Syksyn Hopeatähti-sarjan päättävässä elokuvassa ”Chocolat” matkataan 1800-luvun lopun Ranskaan, jossa

sirkustaiteilija George Footit yrittää piristää huonoja aikoja kokeilemalla jotain uutta kookkaan, tummaihoisen ”villimiehen” kanssa. Yrityksen ja erehdyksen kautta syntyy hullun nerokas klovnikaksikko, joka rikkoo rajoja, tekee historiaa ja valloittaa ranskalaisten sydämet. Tositapahtumiin perustuvan, Roschdy Zemin ohjaaman elokuvan pääosia esittävät James Thiérrée ja Omar Sy.

Hopeatähti-elokuvat syksyllä 2016

8.9. HYMYILEVÄ MIES (mukana näytöksessä ohjaaja Juho Kuosmanen, haastattelijana Tapio Tuomainen)

29.9. TULEN MORSIAN

20.10. SYYSPRINSSI

8.11. VIIMEINEN TANGO (Hopeatähdet-festivaali)
Ennen näytöstä, klo 12.15, taideterapeutti Riitta Pasasen alustus

10.11. LOVE & FRIENDSHIP (Hopeatähdet-festivaali)
Ennen näytöstä, klo 12.15, Helka-Maija Vehmaan alustus

8.12. CHOCOLAT

Näytökset torstaisin klo 13.00, marraskuun Hopeatähdet-festivaalin näytökset tiistaina ja torstaina klo 13.00. Liput 7,5 €, luennot ja alustukset sisältyvät lipunhintaan.

Paikkana toimii elokuvateatteri Maxim (Kauppakatu 27, Varkaus). Hopeatähdet-festivaalin järjestää yhteistyössä Savon Kinot ja ISAK ry.

Muutokset ovat mahdollisia.

Hopeatähti-sarjan aloittaa elokuva ”Hymyilevä mies”.

Jätä kommentti