Warkaus PitStop 523 kutsuu ”varikkokäynneille”

Spread the love

Neljän päivän mittainen Warkaus PitStop 523-tapahtuma käynnistyi torstai-iltana Kesäkadulla auringon suosiessa varsinaista kesäkatuaikaa klo 17.20. Mutta jo kahdeksan jälkeen sadekuuro ryntäsi paikalle.

Runsaasti ohjelmatarjontaa ja runsaasti väkeä – kuten Kesäkadulla kuuluukin olla. Esittelyssä muun muassa maanantaina 18.7. virallisesti käynnistyvät Dekkarit-festivaaliviikko, katkelmia Harjurannan kesäteatterin Kuntorannassa esityksessä olevasta näytelmästä ”Kyläkoulussa kuhisee”, ruokakujalla Kaljut Kokit valmistivat mm. nyhtökaurawokkia, Varkauden lentokerho esitteli purjelentokonetta ja Keski-Savon Järvipelastajat oli tuonut Hertunrannan venelaituriin Romulus-aluksen sekä nopeakulkuisen veneen.

Hertunrannan rantamaisemissa oli myös leikkimielinen match-show ja muutoin ”koirakansaa” runsaasti paikassa – esimerkiksi Kenneliiton Kaverikoiria, jotka tekevät tärkeää työtään. Kaverikoiratoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jossa koira tuo iloa, elämyksiä ja läheisyyttä ihmisille, joilla ei ole omaa koiraa. Kaverikoiranohjaajat vierailevat koiriensa kanssa esimerkiksi lasten, kehitysvammaisten ja vanhusten luona erilaisissa laitoksissa, kouluissa, päiväkodeissa ja tapahtumissa. Toiminnan tavoitteena on ihmisten ilahduttaminen ja piristäminen.

Katutansseja Kesäkadulla tanssitti Illanvarjo-yhtye. Tänään perjantaina 15.7. Warkaus PitStop 523:n ohjelmaan kuuluu Wanhan ajan toripäivä Päiviönsaaren torilla, jossa päivä huipentuu iltakuuden tietämillä Happoradion ilmaiskonserttiin. Lauantaina 16.7. on Musalauantai ja sunnuntaina 17.7. on Olonkorjuupäivä.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Teksti ja kuvat: Vesa Moilanen

Jätä kommentti