Oletko valmis varikkopysähdykseen?

Spread the love
Tuoreimpia tietoja Warkaus PitStop 523-tapahtumasta annettiin medialle tiedotustilaisuudessa, jonka jälkeen paikalla olleet eri järjestäjätahojen edustajat siirtyivät yhteiskuvaan Kauppakadulle esittelemään "Hyvän mielen maratooni"-passeja. Kuvassa (oik.) Eliisa Moilanen, Maarit Tenhunen, Tiina Grönlund, Petteri Vaalimaa, Timo Leppänen, Mari Laitinen, Jorma Itkonen, Emma Kuusela ja Terhi Riikonen.
Tuoreimpia tietoja Warkaus PitStop 523-tapahtumasta annettiin medialle tiedotustilaisuudessa, jonka jälkeen paikalla olleet eri järjestäjätahojen edustajat siirtyivät yhteiskuvaan Kauppakadulle esittelemään ”Hyvän mielen maratooni”-passeja. Kuvassa (oik.) Eliisa Moilanen, Maarit Tenhunen, Tiina Grönlund, Petteri Vaalimaa, Timo Leppänen, Mari Laitinen, Jorma Itkonen, Emma Kuusela ja Terhi Riikonen.

Tämän viikon loppupuolella tapahtuu ympäri Savoa ja Itä-Suomea. On mm. Ilosaarirock Joensuussa, Big Wheels Pieksämäellä ja Joroissa Finntriathlon – ja Varkaudessa 14.-17.7. kesän keskipisteessä Saimaan rannalla Warkaus PitStop 523, joka on rakennettu eri yhteistyötahojen voimainponnistuksella. Varikkopysähdykselle toivotaan tielläliikkujia Valtatie 5:ltä ja Valtatie 23:lta – ja tietysti oman seutukunnan ihmisiä mukaan. PitStop 523:sta saa lisätietoa Sykkeessä-kaupunkilehden näköislehdestä.

Tapahtumien sarja käynnistyy torstaina Kauppakadun Kesäkatuillasta, jossa on luvassa mm. katutanssia, ruokaa, pomppulinnaa ja talutusratsastusta. Myös terveysalan eri toimijoiden taholta on tulossa juttuja. Ja Kesäkadulle levittäytyy elämys- ja myyntipisteitä. Rajakadun ja Kauppakadun kulmaukseen tulee esittelyyn Keski-Savon Järvipelastajat ry, jonka Romulus-alus ankkuroituu illaksi Rajakadun laituriin esittäytymään kiinnostuneille. Järvipelastajilta on mahdollisesti tulossa paikalle myös nopea vene, jolla annetaan ajeluja. Ilmailun puolelta Varkauden Lentokerho tuo näytille purjelentokoneen – aktiiviset yhteistyökumppanit monipuolistavat ohjelmatarjontaa – mm. Hertunrantaan tulee koira-asiaa.

Perjantaina 15.7. on Päiviönsaaren torilla Wanhan ajan toripäivä – torimyyntiä, puunsorvausta, veneentekijää, tarinaa tervanpoltosta ja vanhan ajan karaokea. Hukka-Pallon toimesta torille tulee salibandykaukalo ja luvassa on myös vanhan ajan pihapelejä. Asiaa tuntevien ennusteiden mukaan iltakuuden tietämillä käynnistyvä Happoradion ilmainen konsertti täyttää torin ja ilmeisesti ruuhkauttaa liikennettä ja täyttää parkkipaikat. Happoradion keikka käynnistää myös Dekkarit-tapahtumaviikona ja keikkaa pystyy seuraamaan livenä myös netin kautta osoitteessa www.brott.fi

Launantain musapäivä käynnistyy puoliltapäivin Taulumäen torilla Wanuvarock PopUp-tapahtumalla musiikkia nuorisolta nuorisolle. Lavalle nousevat Jimi ja Kimi Duo sekä The Obscure tulkitsemaan musiikkia semiakustisesti. Konttiravintolan rantamaisemissa on klo 16-20 musiikkia rapistä coverrockiin. Kaikkiaan esiintymässä on neljä bändiä – alkuillan lämmittelijöinä Jimi ja Kimi , sitten Feeding Lies ja räppiporukka RKL Group. Illan päättää covereita soittava So Last Season – ”papat tulevat soittamaan rockia”. Musapäivän ”viralliset jatkot” ovat Ravintola Nizzassa ja Club Cannesissa – esiintyjinä Trubaduuri Pekka ja myöhempään illalla tanssahdellaan dj:n tahdittamana.

Lauantain ohjelmaan kuuluu myös futsal-turnaus Hertunrannassa. Aamusta lähtien Järvipelastajat ovat opastamassa veneilijöitä Pirtinvirran sillan alta Rajakadun laituripaikoille iltakahdeksaan saakka. Ja Hertunrannassa on myös myyjiä viikonlopun aikana.

Sunnuntai on Olonkorjuupäivä, jota edesauttavat Konttiravintola Morton, Ravintola Nizza ja Ravintola Oscar. Toivoa sopii, että Warkaus PitStop 523 on ilmojenhaltijan suosiossa. Ja jos väki saadaan liikkeelle, järjestäjätahot lupailevat kyllä tapahtumalle jatkoa seuraaville kesille.

Niin – ja oma lukunsa on Hyvän mielen maratooni ja siihen liittyvä passi. Tuleeko hyvä mieli ja merkkien kerääminen passiin – myös siitä lisää näköislehdessä.

Keski-Savon Järvipelastajat ry osallistuu tapahtumaan esittelemällä kalustoaan ja opastamalla veneilijöitä Hertunrannan laituripakoille. Oheinen kuva on kolmen vuoden takaa Taipaleen kanavan maisemista.
Keski-Savon Järvipelastajat ry osallistuu tapahtumaan esittelemällä kalustoaan ja opastamalla veneilijöitä Hertunrannan laituripakoille. Oheinen kuva on kolmen vuoden takaa Taipaleen kanavan maisemista.

Teksti ja kuvat: Vesa Moilanen

Jätä kommentti