Kaikki taide on maailman parasta

Spread the love

tuuliajot_5_nettiPoikkitaiteellinen risteily ”Toisenlaiset Tuuliajot Saimaalla” toteutuu 9.-12.6.Taidetta onnellisena hengittäen Salon Vaijerit, Radio Valo ja reipas ryhmä kehitysvammaisia nousee M/S LakeStarin kyytiin torstaina 9.6 Savonlinnassa.

Laivamatka suuntautuu Varkauden ja Leppävirran kautta Kuopioon, jossa matka huipentuu osallistumiseen kehitysvammaisten kulttuuritapahtuma Lentävä Kalakukkoon.

Matkalle mahtuu runsaasti musiikkia niin aalloilla kuin iltatapahtumissa laitureilla: “Toisenlaisten Frendien” Sanna ja Kata, Ihme &Kumman Anais, Juha, Joni ja DJ Nakki vahvistettuna Museorekisterin huumorilla, Ilpo Nummisen psykedelialla sekä KPE-yhtyeen tee-se-itsemusiikilla. Tarjolla on siis monenmoista kuultavaa ja nähtävää.

Jari Nordström ja Radio Valon videoryhmä dokumentoivat koko matkan. Tarjolla on tunnelmia, tapahtumia ja ihmisiä Livestreamina sekä YouTube-päivityksinä.

Tavoitteena on myös toteuttaa ensimmäistä kertaa julkiseen levitykseen suunnattu kehitysvammaisten itsensä toteuttama dokumenttielokuva matkasta ja yhdenvertaisuudesta – Elämää ja taidetta Saimaan aalloilla.

Matkaohjelma:

Torstai 9.6. Olavinlinna, klo 11.30-12.00 – pienimuotoinen esiintyminen. Laiva lähtee n. klo 13.00 Savonlinnasta ja on Varkaudessa n. klo 17.00. Iltaohjelmaa Taipaleen vierasvenesatamassa klo18.00-22.00.

Perjantaina10.6. laiva lähtee Varkaudesta n. klo 07.00 ja on n. klo 12.00 Leppävirralla, jossa Liitosaappaanheiton MM-kisat ja iltaohjelma 18.00-22.00 Leppävirtapäivillä.

Lauantai11.6. laiva lähtee Leppävirralta n. klo 07.00 ja on n. klo 12.00 Kuopiossa, jossa ”Lentävä Kalakukko” -tapahtuma, Anaisin kirjanjulkistus klo14.00 ja iltaohjelmaa klo 18.00-22.00.

Sunnuntaina12.6. laiva lähtee Kuopiosta n. klo 07.00 ja on Savonlinnassa n. klo 18.00.

Kaupunkien välisille risteilyille on mahdollisuus osallistua. Lisätietoja: www.vaijerit.com

Jätä kommentti