Unelmat kantavat ja tuovat iloa Itä-Suomeen

Spread the love

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Naivistien kesänäyttely on ehdottomasti ottanut paikkansa Suomen taidemaailmassa. Taidekeskus Väinölässä Varkaudessa nyt viidettä kertaa järjestetty naivismitaiteen näyttely on saanut teoksia 56 taiteilijalta. Kun näyttely järjestettiin ensimmäistä kertaa, mukana oli 17 taiteilijaa.

Taidekeskus Väinölän galleristi Timo Hämäläinen ja puolisonsa, näyttelyn kuraattori Marja Muusa Hämäläinen ovat urakoineet koko talon täyteen naivismia – ystävien auttavien käsien ja yhteistyökumppaneiden voimin.

Näyttelyn sisällä on tietyllä tavalla myös toinen näyttely – ”unelmahuone”, johon kaikki näyttelyyn osallistuneet taiteilijat ovat tehneet oman teoksensa unelmasta. Näyttely on esillä 27.8. saakka ja läpi kesän Taidekeskus Väinölässä on tiistaisin aamukymmeneltä ”Nukketeatterin lumoa” ja Vekara-Varkaus-festivaaliviikon aikana myös torstaina 16.6. samaan aikaan. Näyttelyyn liittyy myös otsikko kohtaamisia, jossa naivisti Minna lehväslaihon maalausten äärellä 28.6., 19.7. ja 2.8. voidaan nähdä, kuinka tyhjälle paperille syntyy värikäs teos viiva viivalta ja väri väriltä.

Näyttelyssä ”annetaan kaikkien kukkien kukkia” ja naivistit ovat tehneet taidetta sydämellään ja innolla. Naivismi on sydämen taidetta ja sielu soi – ”Iloa Itä-Suomeen – Naivistit Varkaudessa”-näyttely puhuttelee jokaista näyttelykävijää ja antaa lahjaa, kun sen vain otamme vastaan.

Teksti ja kuvat: Vesa Moilanen

Jätä kommentti