Teatterilla näytäntökaudellaan yli 25.000 katsojaa

Spread the love
Teatterinjohtaja Kari Suhosen isännöimät klubi-illat saavuttivat mahtavan suosion. (Kuva: Sari Kaurola)
Teatterinjohtaja Kari Suhosen isännöimät klubi-illat saavuttivat mahtavan suosion. (Kuva: Sari Kaurola)

Teatterinjohtaja Kari Suhosen ensimmäinen vuosi toi paljon uusia tuulia Varkauden Teatteriin. Syksyn ensimmäinen ensi-ilta, ”Pelastetaan äiti”, aloitti kolmivuotisen pienimuotoisten kiertävien esitysten sarjan. Esitykset toteutetaan yhteistuotantoina Kajaanin kaupunginteatterin kanssa.

Teatterinjohtajan isännöimät, joka kuun ensimmäisen keskiviikon Klubi-illat saivat hienon vastaanoton.

Katsojalukuisin tyytyväisyyttä

Kuluneella näytäntökaudella Varkauden Teatterissa kävi 25 038 katsojaa. Jälleen kerran Varkauden teatterissa kävi enemmän asiakkaita kuin kaupungissa on asukkaita. Tämä on valtakunnallisilla mittareilla merkittävä saavutus. Yleisön suosikki oli musikaali ”Sugar – piukat paikat”, joka keräsi 8 440 katsojaa. Täyttöaste oli 94 %. Vierailuista veti parhaiten Pauliina Hukkasen ja Sari Havaksen ”Terapian tarpeessa” loppuun myydyllä näytöksellä huhtikuun puolessa välissä.

Lopulliset katsojaluvut varmistuvat Vekara-Varkaus -viikon ”Hannu Hiilari ja Kerttu Kilokalori”- esitysten jälkeen.

Yhteistyötä

Yhteistyö Varkauden kaupungin sivistystoimen kanssa syveni. ”Pelastetaan äiti”-esitys kiersi syksyn aikana kaikissa Varkauden päiväkodeissa. Varkauden kaupunki ja Nuorten paja olivat niin ikään hyvinä yhteistyökumppaneina käynnistämässä teatterin hallinnoimaa ”Tenho – elämäntaitoja nuorille taiteen keinoin”-ESR-hanketta. Tenho-hankkeen myötä Varkauteen muutti kaksi uutta teatterialan ammattilaista, Iida-Maaria Lindstedt ja Timo Torvinen.

Vetovoimatekijä

Kaupungin vetovoimatekijänä Varkauden Teatteri lisäsi tapahtuma- ja markkinointiyhteistyötä. Kuluneella kaudella teatterilaisia on bongattu todella monista oman kaupungin sekä valtakunnan tason tapahtumista. Muun muassa Suoma-ryhmämyyntipäivillä Varkauden Teatteri on jo vakiokalustoa. Tänä vuonna teatteri osallistui yhdessä Navitas-kehityksen, Vekara-Varkauden ja Scandic Oscarin kanssa Kotimaan matkailun-supermessuille Tampereella. Teatterilaiset olivat ahkerasti mukana tuomassa väriä mm. Tarinoiden Taulumäki-tapahtumaan sekä Jäänveiston SM-kilpailuiden avajaisiin.

Musiikkia ja uusia ohjaajia

Kuluneella näytäntökaudella musiikkia löytyi tavalla tai toisella teatterin jokaisesta omasta esityksestä. Ohjelmistossa oli myös teatterille uudentyyppinen, musiikki edellä toteutettu tuotanto ”Joulupotkuri”. Kausi toi teatteriin kokonaista viisi uutta ohjaajaa: Timo Torvisen, Veera Airaksen, Kari Suhosen, Kai Paavilaisen ja Iida-Maaria Lindstedtin.

"Sugar - piukat paikat" oli yleisön suosikki Varkauden Teatterin näytäntökaudella 2015-2016. (Kuva: Varkauden Teatteri)
”Sugar – piukat paikat” oli yleisön suosikki Varkauden Teatterin näytäntökaudella 2015-2016. (Kuva: Varkauden Teatteri)

Jätä kommentti