Museoiden yö iltakymmeneen

Spread the love
Näkymä kirkon tornista Kommilan suuntaan. (Kuva: Varkauden museot/ Valokuvaamo Jäniksen kokoelma)
Näkymä kirkon tornista Kommilan suuntaan. (Kuva: Varkauden museot/ Valokuvaamo Jäniksen kokoelma)

Valtakunnallinen museoviikko käynnistyy Varkaudessa Museoiden Yöllä, jota vietetään perjantaina 13.5.2016.  Varkauden museot  päätti uhmata perinteistä taikauskoa ja pitää Wredenkadun museot auki klo 22.00 saakka.

Ilta on myös ohjelmallinen. Dosentti ja taiteen tohtori Päivi Hovi-Wasastjerna kertoo klo 19.30 Varkauden rakennettuun kulttuuriympäristöönkin suuresti vaikuttaneesta arkkitehti Karl Lindahlista ja viime syksynä ilmestyneestä kirjastaan ”Karl Lindahl & levollinen asiallisuus”. Tunnelmaa ja rentoa musiikkia lupaa muusikko Kari Huttunen, kun mies ja kitara johdattelee Varkauden muistoihin klo 19.00 ja 21.00.

Jos ei ole vielä ennättänyt, niin kannattaa käydä katsomassa Eeva Kirilin-Heleniuksen Kasvikartasto-näyttely ja Leena Mäki-Patola OX-installaatio, sillä ne ovat esillä enää 22.5. saakka. Samalla voi tutustua ”Teollisuuden tekijät – Kymmenen tarinaa tehtailta”-näyttelyyn ja tehdä ostoksia museokaupassa. Museoiden Yöhön on vapaa pääsy.

Jätä kommentti