Speedwayn pohjoismainen nuorisokärki Varkauteen

Spread the love

Aktiivinen toiminta speedwayssa jatkuu Varkaudessa myös kaudella 2016. Varkaus Racing Teamin  speedway historia alkoi Huruslahden speedway radan valmistuttua 1982 jolloin Varkauden Ankkurit esiintyivät myös ensimmäistä kertaa SM­tasolla. Suomenmestaruuden se voitti vuosina 1991, 1992 ja 1994. 2000­luvulla VRT on piipahtanut liigassa myös Snails joukkueella kunnes Ankkurit teki paluun liigaan 2015. Henkilökohtaisissa kilpailuissa Varkaus on aina ollut hyvin edustettuna, takavuosilta kuuluisin lienee ammattilaiseksi siirtynyt Olli Tyrväinen ja tämän hetken kuumia nimiä ovat Mustosen veljekset Appe ja Jesse.

VRT on yhdessä Varkauden kaupungin ja yhteistyökumppaneidensa kanssa tehnyt määrätietoista työtä lajin ja rata­alueen kehittämiseen ja investoi siihen pelkästään vuonna 2016 n.150 000€. Esimerkkeinä investoinneista ovat mm. tälle kaudelle hankitut maailman ensimmäiset A+ luokituksen ilma­aidat jotka mahdollistavat kansainvälisten kisojen järjestämisen nyt ja tulevaisuudessakin, katsomo alueiden parantaminen ja sisääntuloteiden levennys. Tämä pitkäjänteinen tekeminen huipentuu heinäkuun alussa ajettavaan Speedwayn alle 21 vuotiaiden pohjoismaiseen EM semifinaaliin.

Nuorten EM kisa koostuu kolmesta semifinaalista ja finaalista. Varkauden kisa on semifinaali nr. 3 ja sen edustajat tulevat siis pohjoismaista. Viisi kuljettajaa kisaan ovat saaneet lajin valtamaihin kuuluvat Tanska ja Ruotsi. Norjasta saapuu 4 kuskia ja suomesta kisaan osallistuu 2 kuljettajaa. Myös kisan ratareservit tulevat kotimaasta. Varkaudesta Ranskan Lamothessa 10.9. ajettavaan EM­ finaaliin pääsee kuusi nopeinta kuljettajaa. Semifinaalit 1 ja 2 ajetaan Slovenian Llubljanassa (14.5) ja Ranskan Maconissa (25.6).

Kilpailun suomalaisedustajien valintaprosessi on parasta aikaa käynnissä ja järjestävä seura toivoo luonnollisesti kaupungin oman pojan, Jesse Mustosen, valintaa. Näytteleehän paikkakunnan oman kuljettajan osallistuminen kisaan tärkeää roolia 2000 katsojan tavoitteen saavuttamisessa.

Tapahtuma alkaa perjantaina 1.7. klo 15:15 ajettavilla harjoituksilla ja itse kisa käynnistyy lauantaina 2.7. klo 13:00. Lisätietoa kilpailusta:

Tervetuloa seuraamaan korkean tason moottoriurheilua Varkauteen!

Jätä kommentti