Kalastuskärpänen koukuttaa koululaisia

Spread the love

unnamedValtakunnallinen kalastuspäivä kokoaa koululaiset tarraamaan vapaan 18. toukokuuta. Ympäri Suomen järjestettävissä tapahtumissa opastetaan kalastuksen saloihin niin teorian kuin käytännönkin osalta. Vuoden teemana on ”Koulusta kalaan!”

Kalastuspäivän aikana Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön piirit ja kalaseurat yhteistyökumppaneineen jakavat parasta asiantuntemustaan onnistuneeseen kalaretkeen. Päivän aikana tutustutaan muun muassa erilaisiin kalastusvälineisiin ja -menetelmiin, kaloihin sekä luonnossa liikkumiseen. Viime vuonna kalastuspäivän nimissä järjestettiin 47 tapahtumaa 42 paikkakunnalla ja niihin osallistui vajaa 9 000 koululaista ja nuorta.

Valtakunnallisen kalastuspäivän päätapahtuma järjestetään Järvenpäässä Tuusulanjärven rannalla. Päätapahtuma onkin jo täyteen buukattu, mutta muissa tapahtumissa on vielä tilaa. Tapahtumien luettelo täydentyy kevään aikana ja sitä voi seurata osoitteessa www.vapaa-ajankalastaja.fi => Valtakunnallinen kalastuspäivä. Pohjois-Suomessa osa tapahtumista järjestetään paikallisista olosuhteista johtuen elokuussa.

Eduskunnan kalakerhon aloitteesta syntynyt kalastuspäivä järjestetään nyt 11. kertaa.  Maa- ja metsätalousministeriön, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön, Kalatalouden Keskusliiton, kalatalousalan lehdistön, suomalaisten kalastusvälinevalmistajien ja maahantuojien yhteistyöllä tuemme nuorten kalastusharrastusta. MMM rahoittaa tapahtumaa kalastuksenhoitomaksuvaroista.

Jätä kommentti