Keski-Savon matkailun kesä on täynnä tapahtumia ja mukavaa tekemistä

Spread the love

Keski-Savon matkailu esittelee tarjontaansa yhteisosastolla Savon Solmu 2016 –messuilla Pieksämäen Veturitorilla lauantaina 9. huhtikuuta. Tule tutustumaan oman lähialueen matkailukohteisiin ja –palveluihin klo 9-17. Paikalla on esittelijöitä kaikilta viideltä paikkakunnalta ja jaossa on yhteinen Loma Savossa seutumatkailuesite 2016.

Heinäveden kesässä vauhtia ja wanhoja laivoja

Heinäveden vauhdikas kesä alkaa 19.6., jolloin Kermankeitaan rannassa järjestetään vesihiihdon MM-kisat. Kyseessä ei kuitenkaan ole ihan perinteinen veneen perässä vedettävä hiihtolaji, vaan kisassa hiihdetään kelluvilla suksilla ja lihasvoimalla. Kanavasoutajat ja -melojat starttaavat Heinäveden reitille Valamosta

1.-3.7. Heinäkuun puolivälissä 15.-17.7. kokoontuvat Saimaan wanhat laivat perinteiseen kesäregattaan kirkonkylän satamaan. Ja vauhtia jatkuu vielä elokuullekin, kun mäkiautot starttaavat 27.8. Kirkonmäeltä kohti Kermanrantaa. Rauhallisempaa menoa on tarjolla 29.6.-3.7. Heinäveden Musiikkipäivien 10-vuotisjuhlissa. Karvion teatterin Valamo-trilogia on edennyt kolmanteen osaan, jonka näytännöt ovat 1.7.-7.8. Myös taiteenystäviä hemmotellaan Heinävedellä. Valamossa avautuu 17.5. Via Finlandia – Suomen taiteen kultakauden mestareiden näyttely ja Heinäveden kirkossa nähdään kuvataiteilijoiden piispa Arsenin, Kuutti Lavosen ja Antti Ojalan sekä kuvanveistäjä Matti Peltokankaan töitä 27.6.-7.8.

www.heinavesi.fi

Joroisten kesä sisältää liikunnan ja kulttuurin iloa!

Golf tuo draivia elämään. Golfkierros Kartanogolfin luonnonkauniissa kartanoympäristössä täysmittaisella kentällä on elämys. Kartanogolfin 18-reikäinen kenttä aukeaa aikaisin keväällä ja on hyvässä kunnossa myöhään syksyyn. Leppoisa klubihenki ja erinomaiset ravintolapalvelut ansaitsevat runsaasti kiitosta. Joroisten 31. Finntriathlon on ainutlaatuinen jännitysnäytelmä, jossa kilpailevat niin triathlonhuiput kuin itseään vastaan taistelevat kuntoilijat. Maagisen Joroisten hengen aistii paikan päällä.

Joroisten Musiikkipäivien teemana on Ilma. Ilmastokysymykset, avaruus ja Ilmailu täydentävät tapahtumien sisältöinä musiikillista antia. Yhdeksän päivää kestävässä musiikin juhlassa esiintyy yli kolmekymmentä taiteilijaa. Musiikin eri genret kohtaavat Joroisten, Leppävirran ja Juvan ilmatilassa.

www.joroinen.fi

Leppävirran kesässä on tapahtumia koko perheelle

Vesileppis Areenan 1-vuotissynttäreitä juhlitaan koko illan festareilla la 16.4. Areenalla tapahtuu koko kesän ajan, joten kannattaa seurata Vesileppis Areenan tapahtumapalstaa.

Leppävirran kesän avaavat perinteisesti 10. – 12.6. Leppävirta-päivät, jotka tarjoavat viikonlopun ajan tapahtumia koko perheelle eri puolilla pitäjää.

Konnuksen kesäteatterissa pyörii kesäkuun ajan lasten- ja nuorten näytelmä Ella ja jättipotti, heinäkuussa jatketaan näytelmällä Sukuvika.

Tänä kesänä Leppävirralla on tarjolla myös mielenkiintoisia näyttelyitä mm. Jorma Hynninen – Roolikuvia, Hilda Flodin – hiljaista kauneutta sekä Anssi Toivasen valokuvanäyttely – Blues Picnic 2002 – 2016.

Heinäkuun lopussa Joroisten Musiikkipäivät vierailevat Leppävirran kirkossa; bassobaritoni Juha Uusitalo ja sopraano Johanna Kalmari esittävät upeimpia kotimaisia sävellyksiä sekä yksinlauluna että duettona.

www.leppavirta.fi

Pieksämäen kesä koostuu uudesta, vanhasta, sinisestä ja lainatusta

Kesä 2016 tulee olemaan Pieksämäen uuden Veturitorin ensimmäinen toimintakesä. Veturitoria reunustavien Veturitallien tilat ovat täynnä ja piha-alueella oleva saunarakennuskin on saanut uuden elämän vihermyymälä Bompelin myötä.

Edellisvuosien tapaan Pieksämäen kesän aloittaa Kartsankiertäjien tapaaminen ja Kesäkauden avajaiset 11.6. torilla. Torin muut kesätapahtumat, Häkkilän Tilan Antiikkia ja löytöjä, hotelli Savonsolmu Beach & Blues Party, Nostalgia-iltamat Siikamäessä, Kanttila soikoon! Naarajärvellä ja Haapakosken Korkkinat tuovat heinäkuuhun monipuolista tapahtumatarjontaa.

Sinisenä kimmeltävän Pieksäjärven rannassa järjestetään viime vuosien tapaa yhdessä Savo Vintage -erikoismessujen kanssa jo 15. kerran Big Wheels -harrasteajoneuvotapahtuma. Rantamaisemassa lapsia odottaa uusin kujein ja touhuin Nukkekoti, jossa toteutetaan myös Big Wheelsin pikkuruinen varjotapahtuma Tiny Wheels.

Kulttuuripappila Sylvi lainaa 10. kesäteatterivuoteensa antia Liisa Ihmemaassa esityksensä lisäksi Teatteriretkue Höntön Tönttöjen Ulvovasta Mylläristä ja Maarianvaaran kesäteatterin kiertue-esityksestä Aatamin puvussa ja vähän Eevankin!

www.visitpieksamaki.fi ja www.pieksamaenparhaita.fi

Varkauden kesässä vekaroita, naivistitaidetta ja uutuustapahtumia

Varkaus vallataan hauskanpitoon, kun Vekara-Varkaus Festivaaliviikon ruokateema tarjoaa kesän alkajaisiksi hulvattoman herkutteluviikon 13.-19.6.. Leikkimieliset kilpailut, seikkailut, monet työpajat, retket ja erikoisohjelmat pistävät taas parastaan.

Suomen laajin naivistitaiteen näyttely Iloa Itä-Suomeen – Naivistit Taidekeskus Väinölässä 4.6.-27.8. tarjoaa hurmaavan taide-elämyksen lisäksi käsi- ja paperinukketeatterin lumoa. Lypsyjakkaran heiton SM-kisat 2.7. Kangaslammilla edustaa aitoa, lämminhenkistä maaseututapahtumaa.

Heinäkuussa järjestetään aivan uusi kesätapahtuma Warkaus Pit Stop 14.-17.7., joka yhdistää kesäkadun vilskeen, vanhan ajan toritapahtuman, kesäisen konsertti-illan rantamaisemissa sekä olonkorjuujuhlan ruuan merkeissä. Ensimmäistä kertaa järjestetään myös Dekkari 2016 Filmi- ja kirjallisuusfestivaali 18.-23.7.

Varkauden nimikkokalan kunniaksi vietetään Sampea ja Samppanjaa festivaalia 12.-13.8. huippuartistien ja kulinarististen nautintojen äärellä.

Savon Solmu messuilla esitellään myös Scandic Oscarin tarjoamat majoituspaketit eri tapahtumiin ja Itä-Suomen ilopillerin, Varkauden Teatterin syksyn ohjelmisto.

www.visitvarkaus.fi

Jätä kommentti