”Veden äärellä” -näyttely Taito Shopissa

Spread the love

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Linnansaaren kansallispuisto on ollut inspiraationlähteenä varkautelaiselle taiteilijalle, Päivi Tanhulle, jonka upeita, siveltimellä maalattuja sisustukankaita ja -tuotteita on esillä Taito Shopissa Varkaudessa. Tyynyjä, kankaita verhoiksi, kaitaliinoja, tauluja… Näyttely on esillä 7.5. saakka.

”Linnansaaren kansallispuisto on vuonna 1956 perustettu kansallispuisto. Itse Linnansaaren lisäksi siihen kuuluu satoja pienempiä saaria ja luotoja Haukivedellä – Rantasalmen, Savonlinnan ja Varkauden alueella. Alue tarjoaa elinympäristön monelle uhatulle kasvi- ja eläinlajille”, kertoo näyttelytiedote, jossa taiteilija Päivi Tanhu toteaa alueella retkeilyn antaneen hänelle monia ihania hetkiä ja rikkaita luontokokemuksia.

”Toivon, että jotain siitä välittyy myös näyttelyn katsojalle. Tyynyjä voi katsoa myös toiselta puolen, sillä useimmissa tarina on erilainen molemmin puolin.”

”Kankaani ovat kaikki siveltimillä maalattuja uniikkikappaleita. Jokainen väri ja siveltimenveto ovat ainutlaatuisia ja niitä on mahdoton tehdä kahta täysin samanlaista. On vain juuri se luomishetki, johon täytyy sataprosenttisesti keskittyä. Kankaasta ei voi mitään poistaa eikä peittää jälkeenpäin. Se asettaa tekijänsä aina haasteen äärelle ja on siksi niin kiehtovaa.”

Huhtikuun aikana TaitoVesa Moilanen Shopissa pidetään kankaanmaalauskurssi, jossa tutustutaan tekniikkaan, opetellaan siveltimien käyttöä ja valmistetaan sisustus- tai vaatetuskangas. Opettajana toimii taiteilija Päivi Tanhu. Kurssit ovat torstaisin 14.4., 21.4. ja 28.4. Päiväryhmät ovat klo 14-16.30 ja iltaryhmät klo 17-19.30.

Vesa Moilanen

Jätä kommentti