Toisenlaiset Tuuliajot mukana myös Leppävirta-päivillä

Spread the love

Salon Vaijerit ry järjestää poikkitaiteellisen risteilyn kesällä Saimaalla ajalla 9.-12.6.2016. Matkareitti on Savonlinna-Varkaus-Leppävirta-Kuopio-Savonlinna. Ohjelma koostuu päiväohjelmasta laivalla (M/S Lake Star) sekä iltaohjelmasta reitillä mainittujen kaupunkien laitureilla.

Yhdistyksen toiminnasta vastaava Jorma Nurminen kertoo:

– Olemme mukana Leppävirta -päivillä perjantaina 10.6. Lisäksi olemme mukana esiintymässä myös Lentävä Kalakukko-kehitysvammaisten kulttuuritapahtumassa Kuopiossa 11.6. Pyrimme etsimään kustakin kohdekaupungista halukkaita esiintyjiä tekemään kaupunkien välille päiväohjelmaa laivalle sekä iltaohjelmaa laitureille. Erityisesti toivomme paikallisten kehitysvammayhdistysten jäsenien ilmoittautuvan mukaan ohjelmiensa kanssa.

– Lähtökohtana on, että esitettävän ohjelmiston tulisi olla pääosin omaa ja  suomenkielistä. Myös kaikki muutkin  kulttuuri- ja taide-esitykset ovat tervetulleita, musiikkiesitysten lisäksi. Esiintymispalkkioita ei makseta, mutta tarjotaan mahdollisuus tuoda omia esityksiä esille sekä itsen että muiden iloksi. Risteilyllä on mukana Vaijerit ry:n oma esiintyjäryhmä, joka tuottaa ohjelman rungon.

Risteilylle voi myös osallistua: M/S Lake Star voi ottaa päiväristeilyille mukaan n. 60 henkeä kaupunkien väliselle reitille. Sunnuntaina 12.6 on mahdollisuus matkustaa koko Kuopio-Savonlinna-osuus. Toisenlaiset tuuliajot-projekti on osa Salon Vaijereiden kehitysvammaisille ja kehitysvammaisten kanssa tehtävää Lupa Mokata-tapahtumakokonaisuutta, joka liittyy mm. Stay up late-projektiin ja kaikkiaan kehitysvammaisten itsemääräämisoikeuteen ja tasavertaisuuteen myös kulttuurintuottamisessa. Toisenlaiset Tuuliajot-projektin toteutus käynnistetään huhtikuussa 2016. Tapahtuma näkyy myös Leppävirta-päivillä ja paikallisia esiintyjiä toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi mukaan. Ilmoittautua voi Jorma Nurmiselle: jorma.nurminen@vaijerit.com ja 040 850 2545.

Osoitteessa http://www.leppavirta.fi/palvelut/kulttuuripalvelut/leppavirtapaivat-2016 voi ilmoittautua mukaan Leppävirta-päivien tekijäjoukkoon, jättää tarjouksen esityksestä tai muusta palvelusta tai esittää ohjelmatoiveita maaliskuun aikana. Sivulle on koottu kulttuuripalveluille jo tulleita ohjelmia tapahtumaan liittyen. Tiedot päivittyvät jatkuvasti. Lisätietoja: ann-mari.karvinen@leppavirta.fi

Jätä kommentti