Pyhäselkä piinasi pilkkikansaa

Spread the love

KalojaLauantaina 5.3. kilpailtu SM-pilkki houkutteli reilut 1.500 kovan luokan pilkkijää Joensuun Pyhäselälle. Kilpailu oli kivenkova, eikä ahventen syönti ollut parhaimmasta päästä. Kahden kilon ylitys oli erittäin tiukassa ja monessa sarjassa mitalit ratkottiin grammapelillä.

Joensuun Pyhäselän ahvenet päättivät pistää suut suppuun ja pilkkijät koville SM-pilkissä. Kuten yleensä on, parin viikon takaisessa esikisassa nähtiin isompia saaliita kuin varsinaisessa kilpailussa. Suurin saalispussi painoi vajaa 2,9 kiloa ja sen sai miesten sarjan voittanut ja Ylä-Keiteleen Koukkua edustanut Pekka Korhonen.

Naisten sarjan paras oli Pohjois-Karjalan Urheilukalastajien Paula Saarinen, vajaan puolentoista kilon saaliillaan. Sarjassa pojat alle 19 vuotta voiton vei Joonas Homin Outokummun Kalastusyhdistyksestä ja saman ikäluokan voittaja tyttöjen puolelta oli Saara Silvennoinen Kiteen Kala-Kavereista.

Poikien alle 15-vuotiaiden sarjassa kultamitali ripustettiin Viitasaaren Kalakavereita edustaneen Jere Kuusisen kaulaan. Alle 15-vuotiaiden tyttöjen sarjassa voittoon ylsi Helmi Sarpola Rovaniemen Kala- ja Metsämiehistä. Nuorten alle 12-vuotiaiden sarjassa suurimpaan tulokseen ylsi Pohjois-Karjalan Urheilukalastajia edustanut Iida Issakainen. Iidasta on kova vauhtia tulossa Suomen ykköspilkkijöitä ja seuraavaksi hän edustaa Suomea huhtikuussa Viitasaarella käytävässä Pohjoismaiden Pilkkimestaruuskilpailuissa. Samaan joukkueeseen liittyvät myös mm. Kuusinen, Sarpola sekä naisten sarjassa toiseksi tullut Tiina Karhunen ja alle 15 v. tyttöjen sarjassa myös toiseksi sijoittunut Salla Hovatov. Suomalaiset odotukset tulevaan ovat siten varsin korkealla.

SM-pilkkitapahtuman Joensuussa järjesti Pohjois-Karjalan Vapaa-ajankalastajapiiri yhteistyössä jäsenseurojensa ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön kanssa.

Varkaudesta Pyhäselällä oli pilkkimässä lähes puolensataa pilkkijää.

Jätä kommentti