Varkauden elokuvaohjelmisto 19. – 25.2.2016

Spread the love

Maxim 1 & 3

Riemukkaassa koko perheen seikkailussa RISTO RÄPPÄÄJÄ JA YÖHAUKKA Risto löytää onkimatoja kaivaessaan aarteen ja löytöpaikalla aloitetaan arkeologiset kaivaukset.

Kun alueelta löytynyt arvokas rautakautinen sormus katoaa, näyttää varmalta, että lähistöllä liikkuu kaivauksia ryöväävä yöhaukka! Tapaus saa ällistyttävän käänteen, kun selviää, että Rauha Räppääjä on sekaantunut asiaan. Vielä kummallisemmaksi kaikki menee, kun Lennart Lindberg joutuu epäiltynä telkien taakse. Onko Elvillä salattu menneisyys ja miksi ihmeessä Nellikin alkaa käyttäytyä oudosti?

Tästä kaikesta Risto aikoo ottaa selvää ja lähtee tuon salaperäisen yöhaukan jäljille.

Elokuvan pääosissa nähdään samat hurmaavat lapsinäyttelijät Samuel Shipway ja Sanni Paatso, jotka nähtiin Riston ja Nellin rooleissa jo kahdessa aikaisemmassa Timo Koivusalon ohjaamassa Räppääjä-elokuvassa. Yöhaukka -elokuvassa on jälleen myös runsaasti uusia raikkaita lauluja.

RISTO RÄPPÄÄJÄ JA YÖHAUKKA
Maxim 1/3
Suomen ensi-ilta!
Pe klo 17.00
La – su klo 13.30, 15.15 ja 17.00
Ma – ti klo 17.15
Ke – to klo 17.00
Sallittu Esitys 1h 12 min
(Levitys: Walt Disney Studios)

Marvel Comicsin epätavallisimpaan antisankariin perustuen, DEADPOOL kertoo kuinka entinen erikoisjoukkojen jäsen ja nykyinen palkkasotilas Wade Wilson saa luvattoman kokeen jälkeen kiihtyneet parantumisvoimat ja kehittää alter egokseen Deadpoolin. Uudet kyvyt ja musta kieroutunut huumorintaju apunaan Deadpool etsii käsiinsä miehen, joka melkein tuhosi hänen elämänsä.

Tim Millerin ohjaaman elokuvan päärooleissa nähdään Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein, T. J. Miller, Gina Carano, Brianna Hildebrand, Andre Tricoteux ja Leslie Uggams.

DEADPOOL
Maxim 1/3
2. viikko!
Pe – su klo 18.45 (Maxim 1)
Ma klo 19.00 (Maxim 3)
Ti klo 19.00 (Maxim 1)
Ke – to klo 18.45 (Maxim 1)
K16 Esitys 1h 48 min
(Levitys: SF Film Finland)

Helmikuun 6. päivä 2014 Norjan Plurdalenissa tapahtui vakava sukellusonnettomuus vedenalaisessa luolassa 130 metrin syvyydessä. Suomalaisesta sukellusryhmästä kaksi menehtyi ja kolme selviytyi hengissä kuin ihmeen kaupalla.

Virallinen operaatio menehtyneiden sukeltajien pois noutamiseksi keskeytettiin luolan vaikeista olosuhteista johtuen, ja Norjan poliisi kielsi luolastossa sukeltamisen todettuaan sen liian vaaralliseksi. Kolme onnettomuudesta selvinnyttä suomalaista sukeltajaa kokosivat kuitenkin oman nostoryhmänsä, sillä he ovat päättäneet tuoda menehtyneet ystävänsä kotiin, oman henkensä uhallakin. Laiton nosto-operaatio päätettiin pitää viranomaisilta tarkoin salassa.

Juan Reina työryhmineen oli kuvaamassa dokumenttia luolasukelluksesta, kun onnettomuus tapahtui. Kuvaamista kuitenkin jatkettiin sukeltajien suostumuksella, vaikka dokumentin luonne muuttuikin täysin. Pelastusoperaation lopputulos on nähtävillä dokumentissa TAKAISIN PINTAAN.

Elokuvan ohjaaja Juan Reina vierailee Maximissa järjestettävässä elokuvan erikoisnäytöksessä maanantaina 22.2. klo 18.00. Reina esittelee elokuvan ennen esitystä ja näytöksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää ohjaajalle kysymyksiä elokuvasta ja sen tekemisestä.

TAKAISIN PINTAAN
Maxim 1/3
Suomen ensi-ilta!
Pe klo 17.30 (Maxim 3)
La – su klo 16.00 (Maxim 3)
Ma klo 18.00 (Maxim 1)
Ti– ke klo 18.00 (Maxim 3)
To klo 13.00 (Maxim 1)
Sallittu Esitys 1h 22 min
(Levitys: B-Plan Distribution)
MAXIM 2

On olemassa oikea tapa olla sinkku, väärä tapa olla sinkku, ja sitten… on Alice. Ja Robin. Lucy. Meg. Tom. David.

New York on täynnä yksinäisiä sieluja etsimässä sitä oikeaa, olkoon se rakkautta, hetken huumaa tai jotain siltä väliltä. Ja jossain pikkutuhmien tekstareiden ja yhden illan juttujen välissä näiden naimattomien täytyy oppia elämään sinkkuna maailmassa, jossa rakkauden määritelmä muuttuu jatkuvasti. Öiset seikkailut kaupungissa, joka ei koskaan nuku, eivät ole koskaan olleet näin hauskoja.

Christian Ditterin ohjaaman komedian HOW TO BE SINGLE pääosissa nähdään Dakota Johnson, Rebel Wilson, Alison Brie, Leslie Mann, Damon Wayans, Jr., Anders Holm, Nicholas Braun, Jake Lacy, Jason Mantzoukas.

HOW TO BE SINGLE
Maxim 2
2. ja viimeinen viikko!
Pe klo 18.00
La – su klo 16.15
Ti – ke klo 19.15
To klo 16.30
K7 Esitys 1h 50 min
(Levitys: SF Film Finland)

Tositapahtumien inspiroima THE REVENANT on mukaansatempaava ja tunteikas elokuvakokemus, joka kertoo yhden miehen eloonjäämiskamppailusta ja ihmismielen uskomattomasta voimasta. Tutkimusmatkalla Amerikan kartoittamattomassa erämaassa legendaarinen matkaaja Hugh Glass joutuu karhun raatelemaksi ja hänen oma metsästystiiminsä jättää hänet kuoleman omaksi. Selviytyäkseen Glassin on kestettävä uskomattomia vastoinkäymisiä ja ystävänsä John Fitzgeraldin petos. Sisun ja perheensä rakkauden voimalla Glassin täytyy kulkea läpi ankaran talven periksi antamatta elääkseen ja löytääkseen pelastuksen.

THE REVENANTIN on ohjannut ja käsikirjoittanut palkittu elokuvantekijä, Oscar –voittaja Alejandro González Iñárritu ja sen pääosissa ovat Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter, Domhnall Gleeson, Lukas Haas, Kristoffer Joner ja Brad Carter.

Elokuva on parhaillaan ehdolla peräti 12 Oscariin.

THE REVENANT
Maxim 2
4. viikko – kiirehdi!
La – su klo 19.00
Ma klo 17.30
To klo 19.00
K16 Esitys 2h 37 min
(Levitys: SF Film Finland)

TANSKALAINEN TYTTÖ on koskettava rakkaustarina, joka pohjautuu Lili Elben ja Gerda Wegenerin elämäntarinaan. Heitä elokuvassa esittävät Eddie Redmayne ja ruotsalaissyntyinen näyttelijätär Alicia Vikander. Ohjauksesta vastaa Oscar-voittaja Tom Hooper.

Vuoden 1926 Kööpenhaminassa elävä taiteilija Einar Wegener, joka on naimisissa Gerda Wegenerin kanssa, tunnetaan maisemamaalauksistaan. Myös Gerda on taiteilija, vähemmän tunnettu, mutta työllistyy merkkihenkilöiden muotokuvamaalarina. Heidän avioliittonsa on vahva ja täynnä rakkautta.

Kaikki muuttuu, kun Gerda pyytää miestään asettumaan malliksi ja pukeutumaan naisen asuun viimeistelläkseen maalauksensa. Kokemus mullistaa pariskunnan koko elämän. Einar huomaa, että ollessaan Lili hän kykenee toteuttamaan itseään aidoimmillaan ja ryhtyy elämään naisena. Gerda taas löytää Lilistä uuden muusan ja kypsyy taiteilijana uuteen kukoistukseen. Pariskunta joutuu kohtaamaan myös ympäröivän yhteiskunnan ennakkoluulot.

He lähtevät kotimaastaan avomielisempään Pariisiin, missä Gerda etenee urallaan taiteilijana. Heidän avioliittonsa elää ja muuttuu, eikä ongelmiakaan voida välttää. Yhä uudelleen ja uudelleen Gerda kuitenkin osoittaa tukensa Lilille transsukupuolisena naisena matkalla, joka tekee hänestä yhden maailman ensimmäisistä sukupuolenkorjauksen pioneereista. Toistensa kautta molemmat löytävät rohkeutta olla oma itsensä.

Elokuva on parhaillaan ehdolla neljään Oscariin.

TANSKALAINEN TYTTÖ
Maxim 2
Lisänäytökset yleisön pyynnöstä!
La klo 13.45
Ke klo 16.45
To klo 13.15
K16 Esitys 2h
(Levitys: Finnkinon teatterilevitys)

MATKALLA FLORIDAAN on Philippe Le Guayn draama ikääntyvästä, kulmikkaasta isästä ja tämän aikuisesta tyttärestä. Veteraaninäyttelijä Jean Rochefortin esittämä Claude on jo vuosikausia sitten eläköitynyt paperitehtailija, joka ei muistiongelmistaan huolimatta mielestään apua kaipaa. Hän tekee kaikkensa savustaakseen tempauksillaan ulos talostaan yhden jos toisenkin kodinhoitajan ja tekee näin tyttärensä Carolin (Sandrine Kiberlain) huolehtimisyrityksistä turhia. Vanhenemisen viiltävät totuudet käyvät sydämellisessä ranskalaisdraamassa käsi kädessä seniori-iän humorististen puolien kanssa.

MATKALLA FLORIDAAN
Maxim 2
Matinea!
Su klo 13.45
Ti klo 16.45
K7 Esitys 1h 50 min
(Levitys: Atlantic Film)

Maxim 3

Lauri Nurksen ohjaama TAPPAJAN NÄKÖINEN MIES –elokuva perustuu Matti Röngän Viktor Kärppä-dekkariin ”Tuliaiset Moskovasta.”

Elokuvassa Viktor Kärppä joutuu tahtomattaan keskelle Venäjän sisäistä valtataistelua, jossa tulilinjalla on Venäjän uusi uudismielinen presidentti. Pian Kärpän perässä ovat sekä palkkatappajat että suojelupoliisi ja vaarassa on myös Kärpän perhe. Pelastaakseen itsensä ja perheensä täytyy Kärpän turvautua ystäväänsä poliisi Korhoseen sekä veljeensä Alekseihin

Elokuvan pääosissa nähdään Samuli Edelmann, Samuli Edelmann, Martti Suosalo, Ville Haapasalo, Maria Ylipää, Krista Kosonen ja Katja Küttner.

TAPPAJAN NÄKÖINEN MIES
Maxim 3
3. viikko – kiirehdi!
Pe klo 19.15
La – su klo 19.30
Ti – ke klo 19.45
To klo 18.00
K12 Esitys 1h 36 min
(Levitys: Nordisk Film)

Vallattomat pikkuoravat palaavat valkokankaille vauhdikkaassa elokuvassa ALVIN JA PIKKUORAVAT: REISSUSSA. Lukuisien väärinymmärrysten summana Alvin, Simo ja Tero uskovat rakkaan ”isähahmonsa” Dave kosivan tyttöystäväänsä ja hylkäävänsä heidät. Pikkuoravilla on kolme päivää aikaa estää Daven kosinta, eikä vain hänen menettämisen pelossa, vaan koska kosinnan myötä he saisivat myös kamalan velipuolen. On siis aika pakata kassit ja lähteä reissuun!

Elokuva on suomeksi puhuttu, ääninä mm. Antti Jaakola, Jon-Jon Geitel, Petrus Kähkönen, Samuel Harjanne, Henri Piispanen, Jenni Sivonen, Antti Pääkkönen, Saara Lehtonen, Annituuli Kasurinen ja Heljä Heikkinen.

ALVIN JA PIKKUORAVAT: REISSUSSA
Maxim 3
3. viikko – kiirehdi!
La – su klo 14.00
K7/täysi-ikäisen seur. K4 Esitys 1h 31 min
(Levitys: SF Film Finland)

Upea JÄRVEN TARINA –elokuva vie katsojan Suomen luonnon ainutlaatuisimman aarteen, järviemme, saloihin ja myytteihin. Suomalaisen kulttuurin ja muinaisten uskontojen tarinat heräävät henkiin, kun pinnan alla oleva maailma avataan katsojille ensi kertaa tässä laajuudessa. Järven tarinassa kaikki kerrotaan veden kautta; selityksensä saavat niin maailman synty kuin veden äärellä ja alla elävät eläimet, kasvit ja hyönteiset. Vuodenajat vaihtuvat tarinoiden myötä, yli kuusi tuhatta vuotta järvien historiaa kerrotaan vanhojen suomalaisten tarujen, uskomusten ja uskontojen kautta.

Elokuvan ovat ohjanneet Marko Röhr ja Kim Saarniluoto. Kuvaajina elokuvassa toimivat Suomen johtavat luontokuvaajat. Kertojana toimii Samuli Edelmann ja musiikkia elokuvaan on tehnyt Johanna Kurkela. JÄRVEN TARINA

Maxim 3
6. viikko – kiirehdi!
La – su klo 17.45
To klo 13.30
Sallittu Esitys 1h 20 min
(Levitys: Nordisk Film)

Jätä kommentti